У Белграді заохочуватимуть компанії, що використовують кирилицю

У Белграді заохочуватимуть компанії, що використовують кирилицю

Укрінформ
У Белграді внаслідок стурбованості через усе менше використання кириличної абетки міська влада вирішила надавати компаніям, що її вживають, бонуси.

Про це повідомляє Balkan Insight.

«Міська рада Белграда вирішила винагороджувати компанії, що просувають використання кирилиці. Відтепер компаніям, які пишуть свої назви кирилицею, надаватимуть 5% знижки на оренду офісів у будинках, що належать державі», - йдеться у повідомленні.

У міській владі додали, що дане рішення не означає, що в сербській столиці намагаються зменшити використання латиниці, і наголосили, що мова йде саме про стимул, а не обов’язок – з кирилицею місто буде виглядати краще й цікавіше для іноземних туристів.

Читайте також: Клімкін закликає обговорити запровадження в Україні латиниці

Як відомо, згідно з конституцією Сербії 2006 року, кирилиця є офіційною державною абеткою, а це означає, що всі комунікації між публічними інституціями, а також між ними та громадськістю, мають бути на кирилиці. Єдиним винятком є комунікація з національними меншинами. Проте на практиці публічне використання кирилиці в Белграді постійно зменшується вже десятиліттями.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-