Кінофестиваль

Кінофестиваль "Відкрита ніч"-2018 пройде і в прифронтовій зоні

Укрінформ
Кінофестиваль українського короткометражного кіно "Відкрита ніч. Дубль 21" відбудеться в ніч на 1 липня на столичному Арт-причалі. Одночасно з Києвом фільми фестивалю побачать глядачі на 80 майданчиках України та зарубіжжя.

Про це повідомила на прес-конференції піар-директор фестивалю Іванна Хіцінська.

"Акцент буде зроблено на глядачах, які знаходяться у прифронтовій зоні, де буде 10 майданчиків. Також будуть майданчики в 4 країнах світу", - уточнила Хіцінська. 

Вона зазначила, що за тиждень до проведення "Відкритої ночі" - а саме 23-24 червня - в UA: HUB телецентру на Мельникова, 42, відбудуться два дофестивальні покази. 23 червня вони будуть присвячені номінантам "Відкритих ночей" - кращим фільмам, які здобули перемогу на фестивалі або були яскраво представлені на зарубіжних кінофестивалях. 24 червня відбудеться ретроспективний проказ української анімації, що простежить, як саме кінофестиваль "Відкрита ніч" вплинув на розвиток української анімації.

За її словами, на фестивалі буде продемонстровано 9 нових ігрових фільмів, 7 документальних, 5 анімаційних та 5 позаконкурсних. Більшість із них розповідають про війну та про життя після конфлікту. Але є абсурдні комедії, фільми про перше кохання, музичні відео, анімації.

"Ми підготували спеціальну програму на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля, яка зосередиться на фрагментах фільмів Олега та фільмів про Крим - як символ спротиву української нації проти російської агресії. Окремо буде програма, присвячена другу фестивалю. Це програма "Кантер. Пам'ятаємо",  присвячена спогадам про Леоніда Кантера. Будуть показані фрагменти з його фільмів "Війна за свій рахунок" та "Добровольці Божої чоти", - повідомила піар-директор.

Також вона зазначила, що будуть продемонстровані трейлери фільмів, які вийдуть найближчим часом. А саме дитячих фільмів, бойовиків, трилерів, а також фільму, знятого в копродукції з іншою країною.

Читайте також: На Шанхайський кінофестиваль привезли понад три тисячі фільмів

Як підкреслив президент і арт-директор фестивалю, кінорежисер Михайло Іллєнко, за 21 рік  програма "Відкритої ночі" дуже розрослася, тож доводиться здійснювати дуже суворий відбір.

"На відміну від інших фестивалів, "Відкрита ніч" не шукає депресивне кіно. Ми хочемо зробити все, щоб глядач українського кіно мав  можливість здивуватися, посміхнутися, налякатися. Тобто ми шукаємо глядацькі жанри. І зрушення в цьому сенсі дуже серйозні, глядацького кіно в Україні щороку стає більше, є навіть такі фільми, які повернули гроші, вкладені у їхнє виробництво - це значить, що глядач пішов у кіно. Ми хочемо підтримати цю тенденцію", - підкреслив Михайло Іллєнко.

Він нагадав, що фестиваль має два призи - Гран прі і Приз глядацьких симпатій, який повністю збирається з внесків авторів, що подають свої фільми (цього року це 9 100 грн).

Іллєнко також зазначив, що традиційно на світанку журі оголосить переможців. "Але цього року ми додали новий пункт у регламент фестивалю: якщо на фініші нема представника фільму, то грошовий приз 50 тис. грн переходить на наступний рік", - оголосив він новину.   

Андрій Різоль - ініціатор створення та голова Меценатської Ради кінофестивалю "Відкрита Ніч", CEO компанії "ВАВІЛОН", голова правління Асоціації "Сприяння розвитку кінематографа в Україні - дивись українське!" - зазначив, що родзинкою фестивалю стане програма "Дивись українське!".

"Другий рік поспіль фестиваль буде починатися з кінофільмів проекту "Дивись українське!". Ми покажемо три невеличких фільми  - за стандартом проекту це 3-3,5 хвилини - Ітигілова, Іллєнка, Наталі Давиденко. Це будемо вступ до фестивалю, сподіваюсь, він створить атмосферу життєствердності і позитивного погляду у майбутнє", - підкреслив Різоль. 

А перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін додав, що вони на підтримку "Відкритої ночі" в цьому році виділяють 300 тис. грн, і це поки що - рекордна сума, тому що торік Держкіно виділяло 200 тис., а позаторік - 100 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-