Одеський кінофестиваль починатиме кожен фільм згадкою про Сенцова

Одеський кінофестиваль починатиме кожен фільм згадкою про Сенцова

Укрінформ
Кожному фільму Одеського міжнародного кінофестивалю, що відбудеться 13-21 липня, передуватиме інформація про ситуацію Олегом Сенцовим, щоб світова кіноспільнота виступала на його підтримку.

Про це заявила на прес-конференції президент ОМКФ Вікторія Тігіпко, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Ми маємо сумну подію - це ситуація з Олегом Сенцовим, який голодує вже 31-й день. Велике прохання до медіа робити все можливе, щоб привернути увагу до цієї дуже важкої ситуації. Ми всі дуже переживаємо і хочемо звернутися ще з одним листом до президента України і до президента Росії щодо ситуації, яка склалася. Днями ми оприлюднимо це звернення. Це те, що ми як українська кіноспільнота можемо зробити на підтримку Олега Сенцова. А в рамках фестивалю будемо кожен фільм розпочинати з інформації про те, що Олег голодує, і закликати всіх робити якомога більше заяв щодо цієї ситуації. Треба зробити максимум, що ми можемо, для того, щоб врятувати Олега Сенцова", - підкреслила Тігіпко.

Як повідомлялося, Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ та окупованій Росією території.

Читайте також: У Канаді на показі “Кіборгів” вимагали звільнити Сенцова

За даними МЗС, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями в РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-