Авдіївка в найближчі дні може залишитися без питної води - Хуг

Авдіївка в найближчі дні може залишитися без питної води - Хуг

Укрінформ
Частина Ясинуватої та міста Донецьк - також. Але сторони ще можуть запобігти такому розвитку подій. 

Про це поінформував перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє прес-служба організації у Twitter.

"Авдіївка залишиться без питної води в найближчі дні. Частина Ясинуватої та міста Донецьк також. Сторони мають усе в своїх руках, щоб запобігти цьому. Вони повинні погодитися без будь-якої затримки з планом і діями для забезпечення безпечного доступу працівників Донецької фільтрувальної станції. СММ готова сприяти будь-яким пропозиціям", - йдеться у повідомленні.

Хуг також зазначив, що минулого тижня спостерігачі місії зафіксували понад 600 порушень у районі Донецької фільтрувальної станції.

"Минулого тижня ми зафіксували близько 600 порушень режиму припинення вогню у 15-кілометровій зоні навколо ДФС. Рівень небезпеки може вплинути на життя понад 300 тисяч людей, які залежать від функціонування станції, що забезпечує їх водою. Цей вплив уже відчувається. Через загрози, які виникають внаслідок постійних порушень режиму припинення вогню, через постійну наявність вибухових пристроїв на дорогах навколо станції, СММ ОБСЄ змушена була припинити та переглянути питання своєї розширеної присутності на цьому об'єкті", - сказав він.

Читайте також: Донецька фільтрувальна знову залишилась без світла

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня КП "Вода Донбасу" повідомила про знеструмлення Донецької фільтрувальної станції через обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-