Одеський кінофестиваль оголосив склад журі Національної конкурсної програми

Одеський кінофестиваль оголосив склад журі Національної конкурсної програми

Укрінформ
Роботи українських кінематографістів на Одеському міжнародному кінофестивалі цьогоріч оцінюватимуть представники України, Грузії, Німеччини та Франції. 

Про це повідомила прес-служба Одеського міжнародного кінофестивалю.

Зазначається, до журі увійшли акторка Катерина Молчанова (Україна), кінорежисер і сценарист Леван Когуашвілі (Грузія), куратор Berlinale Co-production Market і Connecting Cottbus Мартіна Блайз (Німеччина) та продюсер Маріанна Слот (Франція).

Катерина Молчанова - українська актриса, член Української кіноакадемії, виконавиця головних ролей у стрічках "Моя русалка, моя Лореляй" (Нана Джорджадзе) і "Моя бабуся Фанні Каплан" (Олена Дем’яненко), номінантка на Першу Національну кінопремію "Золота Дзига". Акторка також зіграла у фільмі "Рівень чорного" (режисер Валентин Васянович), що був висунутий Україною на здобуття премії "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою", та короткометражному фільмі "Бузок" (режисер Катерина Горностай). Обидва фільми отримали дипломи FIPRESCI на ОМКФ-2017.

Грузинський режисер та сценарист Леван Когуашвілі у 2010 році дебютував у повнометражному ігровому кіно зі стрічкою "Дні вулиць" ("Прогульники"). Фільм був представлений у конкурсній програмі 39-го Міжнародного кінофестивалю у Роттердамі. На 10-му кінофестивалі східноєвропейського кіно у Вісбадені GoEast ця картина отримала головний приз – "Золота Лілія" як найкращий фільм, а на 14-му - Леван Когуашвілі став володарем приза як найкращий режисер за свою другу повнометражну стрічку "Побачення наосліп". Картина також стала найкращим фільмом 5-го Одеського кінофестивалю. Фільми режисера також брали участь у конкурсних програмах Берлінського міжнародного кінофестивалю, Єреванського міжнародного кінофестивалю "Золотий абрикос", кінофестивалю "Санденс" та ін.

Читайте також: Кінофестиваль "Молодість" назвав переможців

Мартіна Блайз – консультант та куратор Berlinale Co-production Market і Connecting Cottbus. З 2001 року працює на Берлінському міжнародному кінофестивалі та є однією із засновниць Berlinale Co-production Market. На 7-му Одеському кінофестивалі Мартіна Блайз виступила тьютором на професійній секції Film Industry Office, а також провела тренінг для учасників пітчингу.

Французька продюсерка данського походження Маріанна Слот є членом Європейської кіноакадемії та Спілки незалежних продюсерів. Вона виступила продюсером всіх робіт Ларса фон Трієра, а також понад 25 років співпрацює з такими режисерами, як Сергій Лозниця, Бенедикт Ерлінгсон, Наомі Кавасе та іншими. З 1999 року входить до ради директорів Данського дому в Парижі.

Як повідомляв Укрінформ, 9-ий Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 13 - 21 липня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-