У Харкові відкрили мурал на честь Кузьми Скрябіна

У Харкові відкрили мурал на честь Кузьми Скрябіна

Фото
Укрінформ
Мурал, присвячений музикантові Кузьмі Скрябіну, відкрито на торці будинку поряд з Харківською філармонією, що по вулиці Римарській у центральній частині міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мурал площею 90 квадратних метрів виконано аерозольними фарбами, їх використано 200 балончиків за тиждень за допомогою підйомної техніки. Ескіз створено за фотографією Андрія Кузьменка-Скрябіна, яку авторові мурала, технічному директору творчої групи "Kailas-V" Андрію Пальвалю надали в міському фан-клубі Кузьми.

"Що стосується фотографії, то її було зроблено на фотосесії музиканта під час його приїзду до Харкова, де відбувся його перший виступ з оркестром Харківської філармонії. Ця фотографія особливо близька харків'янам, і саме цю фотографію схвалила мама Кузьми. Упевнений, що біля мурала з Кузьмою буде багато цікавих зустрічей", - зазначив на відкритті Андрій Пальваль.

Мурал, пояснили в Харківській міськраді, створено у рамках II Фестивалю граффіті Kharkiv Mural Fеst, який проводиться під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Читайте також: У Кривому Розі влаштували автопробіг до місця загибелі Кузьми Скрябіна

"Це друга робота, створена в 2018 році на мурал-фесті. Перший мурал - у вигляді кролика, якого фокусник дістає з капелюха, - намалював відомий стріт-арт-художник з Великої Британії FANAKAPAN на стіні будинку по проспекту Незалежності, 17. У планах - запросити до Харкова ще кілька авторів стріт-арта зі світовим ім'ям", - пояснили в міськраді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, творча група "Kailas-V" працює в Харкові з 2012 року і встигла створити на фасадах міських будівель велетенські портрети Тараса Шевченка, Людмили Гурченко, Юрія Гагаріна, Наталії Фатеєвої.

У серпні 2017 року в Ізюмі на фестивалі "Дорога на Схід" відкрито мурал з Джоном Ленноном на фасаді будинку біля площі Леннона. Автор мурала розміром 15х12 м - Андрій Пальваль. Мурал - подарунок місту Ізюму.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-