"Три розмови про Україну": Кириленко презентує свою книгу

Укрінформ
Книгу В'ячеслава Кириленка «Три розмови про Україну» буде презентовано на фестивалі «Книжковий Арсенал», який стартує у Києві 30 травня.

Про це Укрінформу повідомив PR-менеджер видавництва «Клуб Сімейного Дозвілля» Іван Лопатченко.

«Книга складається з трьох діалогів Кириленка із Патріархом усієї Русі-України Філаретом, з письменником Василем Шкляром та з телеведучим Миколою Вереснем. Це три діалоги з людьми, які - кожен у своїй царині - робили важливі речі для становлення нашої країни. При цьому кожен діалог має головним завданням знайти проекції у майбутнє, а не лише обговорити важливі події минулого», - сказав Лопатченко.

За його словами, у діалозі Кириленка з Патріархом Філаретом мова про становлення української Церкви після здобуття Україною незалежності, але - у контексті усієї палітри докорінних соціальних та політичних змін, що відбулися у країні від 1991 року і дотепер.

Діалог із письменником Василем Шкляром - про літературний процес, політику, владу, історію, бачення ним минулого та сьогодення, вплив його книг на формування суспільних настроїв та творення нових архетипів українського Героя.

Читайте також: Гройсман заявив про важливість підтримки видавництв в умовах інформвійни

У діалогу Кириленка з істориком, журналістом та телеведучим Миколою Вереснем порушуються теми трьох українських революцій - 1990, 2004 та 2013-2014 рр., активними учасниками яких вони обидва були: один як студентський активіст, а потім політик, другий - як журналіст і відомий український медійник. Співрозмовники обговорюють найважливіші теми, що турбували та продовжують турбувати українське суспільство, а також уперше оприлюднюють багато фактів та нових тлумачень політичних та медійних подій, що мали місце протягом цього часу та учасниками яких вони були.

За інформацією видавців, дискусія з нагоди виходу книжки пройде на виставці «Книжковий Арсенал» 2 червня о 15:00 у залі «Папір» за участю Патріарха усієї Русі-України Філарета, Василя Шкляра, Миколи Вересня та В'ячеслава Кириленка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-