Інтернет-кінофестиваль Independent Star 24 травня оголосить переможців

Інтернет-кінофестиваль Independent Star 24 травня оголосить переможців

Укрінформ
Четвертий Міжнародний інтернет-кінофестиваль Independent Star 24 травня назве своїх переможців.

Про це оголосила на прес-конференції президент та засновник Міжнародного інтернет-кінофестивалю Олена Яремчук, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Фестиваль ми проводимо уже вчетверте. Він був створений як реакція на те, що Олег Сенцов перебуває за гратами. Вперше фестиваль ми провели в Іспанії, кіномитці зі всіх країн світу вирішили підтримати Олега. Таким чином у нас відбувся новий міжкультурний міжнародний проект Independent Star , який вишукує незалежних зірок", - сказала Яремчук.  

Вона нагадала, що Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у РФ.

"Це людина, яка має дуже сильний характер, яка перебуває за гратами, дуже далеко, але впливає на світогляд нашої країни. Ми всі хочемо, щоб він вийшов на волю, і в зв'язку з цим щоразу ми порушуємо цю тему", - підкреслила президент фестивалю 

За її словами, цьогоріч темою заходу є екологія мислення, екологія життя, відповідальне ставлення до планети. 

"На фестиваль було подано 600 робіт, з них обрали до конкурсу 180 найцікавіших, які можна переглянути на сторінці кінофестивалю у Facebook. І вже з цих робіт вибрали по 3 кращі в кожній з 10-ти номінацій. З них і оберуть переможців - 24 травня вони отримають призи, сертифікати і статуетки. Зокрема, у конкурсі кліпів змагатимуться Євген Хмара, Олександр Пономарьов та Віктор Павлік", - зазначила Яремчук. 

Вона поінформувала, зокрема, що 22 травня у Верховній Раді відкриється фотовиставка "Між двох полюсів" Дениса Копилова, відеоролик якого також братиме участь у конкурсі нетрадиційне мистецтво. 25 травня в кінотеатрі "Кінопанорама" демонструватиметься фільм "Королівство Котів". 

За словами Юлії Гончар, представниці продюсерської компанії DG, що є партнером фестивалю, цьогоріч захід робить акцент на соціальних роликах та на екології. Вікова категорія претендентів необмежена - це можуть бути і діти, і люди похилого віку, як професіонали, так і аматори. 

Переможці визначатимуться у 10-ти категоріях: кращий документальний фільм, короткометражний фільм, мультфільм, соціальний ролик, реклама, нетрадиційний сюжет, ТВ-програма, найкращий актор та актриса, музичний кліп. Церемонія розпочнеться о 20:00 у гранд-холі готелю "Хрещатик". Їй передуватиме "червона доріжка" - о 19:00. Після церемонії відбудеться міні-гала-концерт за участю українських та закордонних зірок.

Читайте також: Організатори кінофестивалю "Молодість" оголосили останнього учасника

У рамках інтернет-кінофестивалю Independent Star до 25 травня відбудуться офлайн-покази. Всі отримані від заходів фестивалю кошти підуть на підтримку Олега Сенцова.

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у РФ у підготовці терактів і засудили до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. 

Сенцов з 14 травня 2018 року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ та окупованій Росією території.

Загалом у РФ і в анексованому Криму перебувають 64 українські політв'язні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-