Порошенка просять забрати в Козловського звання

Порошенка просять забрати в Козловського звання "заслужений артист"

Укрінформ
Депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до Президента України про позбавлення звання "Заслужений артист України" співака Віталія Козловського, який 9 травня виступив на концерті у Москві.

Про це повідомляє прес-служба львівської обласної організації ВО "Свобода".

"15 травня 2018 року на сесії Львівської обласної ради з ініціативи свободівців ухвалене звернення до Президента України про позбавлення звання "Заслужений артист України" Віталія Козловського. Депутати також вимагають позбавити звань інших народних та заслужених артистів, які у період російсько-української війни гастролюють в РФ або в інший спосіб підтримують зв'язки з країною-агресором", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в документі, громадськість України обурила звістка про те, що заслужений артист України Віталій Козловський виступив 9 травня 2018 року на концерті у столиці країни-агресора Москві.

Читайте також: Активісти хочуть заблокувати концерт Козловського у Києві

"Вважаємо це не лише величезною ганьбою та запроданством, але й наругою над пам'яттю тих загиблих воїнів, які віддали своє життя за територіальну цілісність держави у російсько-українській війні, що й досі триває на сході. Переконані, що така аморальна особа не може мати статус заслуженого артиста України, адже Віталію Козловському указом Президента України від 16 січня 2009 року було присвоєно це звання власне "за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави", - йдеться у зверненні.

Депутати Львівської обласної ради вимагають у Президента України позбавити Козловського почесного звання "Заслужений артист України". Одночасно вони закликають позбавити звань інших народних та заслужених артистів, які у період російсько-української війни гастролювали чи гастролюють теренами Російської Федерації або в інший спосіб підтримують зв'язки з країною-агресором.

Як повідомлялося, Козловський 9 травня взяв участь в одному з концертів, присвячених Дню перемоги, в Москві. При цьому сам співак не вважає свій виступ зрадою і стверджує, що за останні чотири роки жодного разу не виступав в Росії, а виступити на концерті з нагоди Дня перемоги погодився, щоб вшанувати пам'ять ветеранів. 

Як відомо, Козловському у 2009 році було присвоєно звання "Заслужений артист України" - за "вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави та з нагоди Дня Соборності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-