Халпахчі обіцяє Focus Italia в Одесі, Харкові і Львові

Халпахчі обіцяє Focus Italia в Одесі, Харкові і Львові

Фото
Укрінформ
Ще не названі 5 з 12-ти стрічок, що візьмуть участь у міжнародному конкурсі 47-го КМКФ "Молодість". Гендиректор фестивалю Андрій Халпахчі сподівається, що серед них будуть і українські фільми.

Про це він сказав на прес-конференції в понеділок, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Ми ще чекаємо на українську прем'єру дебютного фільму. Є питання щодо українських фільмів, оскільки їхня участь у "Молодості" залежить  від рішень провідних європейських фестивалів. Ми сподіваємося, що український кінематограф буде представлений на фестивалі досить широко. Але можна сказати, що будуть українські прем'єри - і фільм Олеся Янчука "Таємний щоденник Петлюри", і зовсім новий фільм "Шляхетні волоцюги", - сказав Халпахчі. 

Прес-брифінг, присвячений кінофестивалю "Молодість"/Фото Юлії Овсяннікової

За його словами, протягом фестивального тижня в рамках "Молодості" учасники побачать понад 200 фільмів, а крім традиційних позаконкурсних програм з'явиться нова.

"Цього року у нас великий і дуже цікавий проект, який потім пошириться трьома містами України - буде показаний в Одесі, Харкові і Львові - це Focus Italia. Італійське кіно має не тільки свої великі традиції, а й знову стає дуже актуальним і популярним як на фестивалях, так і у світовому прокаті. Тому покажемо 8 стрічок сучасного італійського кіно таких режисерів, як Джанні Амеліо, Ферзан Озпетек, Аркібуджі, та інших", - зазначив гендиректор "Молодості", уточнивши, що цей проект створюється разом з Італійським Інститутом в Україні та Посольством Італії в Україні. 

Халпахчі також повідомив, що вперше за свою історію ключові фестивальні події відбудуться просто неба.

Читайте також: Кінофестиваль "Молодість" оголосив учасників конкурсів

"Майданчиком відкриття "Молодості" буде Поштова площа, де буде обладнано open air кінотеатр. Поштова площа є великим нашим проектом, який ми створюємо спільно з КМДА. Це буде не тільки місце відкриття і закриття фестивалю. Але і завдяки спеціальному LED-екрану ми будемо робити покази і вдень - це буде конкурсна програма для дітей "Teen Screen". Також будуть два безплатних вечірніх покази. Фільм-відкриття - це "Обличчя" Малгожати Шумовської, що отримав Гран-прі за кращу режисуру останнього Берлінського кінофестивалю. Це один з найзначніших фільмів останнього року. І я сподіваюсь, що він буде цікавий для широкого загалу", - сказав гендиректор.

Він поінформував також, що фестивальним центром залишається кінотеатр "Київ". Кінотеатри "Україна" та "Сінема Сіті" також будуть майданчиками "Молодості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-