Україна вперше представить свої книги на книжковому ярмарку в Абу-Дабі

Україна вперше представить свої книги на книжковому ярмарку в Абу-Дабі

Укрінформ
Українське книговидавництво наприкінці квітня вперше буде представлене на найбільшому в арабському світі книжковому ярмарку.

Про це Укрінформу повідомив член Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, громадський діяч Микола Кравченко.

«Міжнародний книжковий ярмарок Abu Dhabi International Book Fair (ADIBF), на якому вперше Україна буде представлена окремим стендом, пройде з 25 квітня по 1 травня під патронатом спадкоємного принца Абу Дабі М. Аль Нагаяна та за організації Управління туризму та культури Абу Дабі», - сказав він.

За словами Кравченка, участь у такому заході є унікальним шансом для України започаткувати співробітництво з арабськими видавцями, знайти нові ринки для просування української культури і встановити зв'язки з місцевою українською громадою. Адміністратором стенду з українського боку на ADIBF виступає Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.

Своїх представників відправляють п'ять видавництв: «Дуліби», «Нора-Друк», «Елвік», «Ранок» та «Видавництво Анетти Антоненко». Деякі видавництва надають книжки для представлення на стенді.

Читайте також: Гройсмана обурила "розпусна" книжка для школярів

Кравченко додав, що в програмі запланована презентація арабомовного видання поетичної збірки Івана Франка «Зів'яле листя» (за участю перекладача Імадеддіна Раеф), яке побачило світ під патронатом Посольства України в Лівані. У програмі також будуть представлені видання  арабською мовою перекладу «Бейрутських оповідань» Агатангела Кримського та автограф-сесії Марини Гримич з її новим романом на близькосхідну тему «Ажнабія на червоній машині».

На українському стенді будуть розповсюджуватися презентаційні матеріали щодо туристичного потенціалу України, зокрема путівники по Києву та пропозиції від компанії «Чорнобиль-Тур».

За словами Кравченка, цього року у ADIBF планується участь 1320 видавництв з 65 країн світу, які представлятимуть більше 500 тис. одиниць книжкової продукції. Очікується, що захід відвідає близько 300 тис. осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-