Український фільм отримав нагороду на кінофестивалі у Нью-Йорку

Український фільм отримав нагороду на кінофестивалі у Нью-Йорку

Укрінформ
Короткометражний фільм "Слово" Ігоря Висневського отримав нагороду за найкращу режисуру Best Director in a short film кінофестивалю New York City International Film Festival (NYCIFF).

Про це повідомляє прес-служба Держкіно 

"Відзначений на фестивалі короткометражний ігровий фільм "Слово" є дипломною роботою режисера-випускника Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. КаДержкінорпенка-Карого Ігоря Висневського", - йдеться у повідомленні.

Кінострічка "Слово" заснована на реальних подіях, що мали місце у Радянській Україні під час особливого періоду в історії української літератури та мистецтва, який згодом отримав назву "Розстріляне відродження". У 20-30-х роках XX століття українська культура зазнала неабиякого розквіту. Найкращі її представники - більш ніж 200 письменників, художників, поетів, музикантів та їхніх сімей - жили у харківському будинку радянських письменників України "Слово". Саме з них у 1933 році розпочались масштабні репресії української інтелігенції та її знищення сталінською владою.

Читайте також: У Держкіно збирають інформацію для каталогу української анімації 2017/2018

Поінформовано, що щорічний Міжнародний кінофестиваль у Нью-Йорку NYCIFF був заснований у 2010 році як платформа для талановитих кінематографістів-початківців з різних країн світу. Фестиваль відомий повним циклом взаємодії з кіновиробниками: від перших показів до зустрічей з дистриб'юторами та відбірниками. Поїздка режисера на фестиваль відбулась за підтримки Держкіно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-