Розенко сказав, як розподілятимуть кошти на створення патріотичних фільмів

Розенко сказав, як розподілятимуть кошти на створення патріотичних фільмів

Укрінформ
Виділені на створення патріотичних фільмів кошти розподілятиме експертна рада, до складу якої увійдуть знакові особистості в українському мистецтві.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю Укрінформу. 

«Зараз Міністерство культури розробляє порядок використання коштів. Буде сформована відповідна експертна рада, до неї мають увійти представники абсолютно різних професійних об'єднань: знакові особистості українського кіно, театру, культури, мистецтва, котрі будуть приймати рішення щодо проектів, які мають перемогти в тому чи іншому жанрі. Тобто, обирати проекти буде не Міністерство культури і не чиновники, а сама культурна спільнота», -  зазначив Розенко.

За його словами, процедура розподілу коштів буде відкритою і прозорою. 

«Я не допущу жодним чином будь-яких домовленостей або непрозорого проведення відповідних процедур, за це можна бути спокійними», - наголосив віце-прем'єр-міністр. 

Розенко висловив сподівання, що що Міністерство культури протягом квітня завершить процес формування ради і відповідних порядків використання коштів та протягом травня-червня вже пройдуть перші конкурси.

Читайте також: Пенсії військовим зберігаються під час мобілізації в особливий період - суд

«Я думаю, що це буде скоріше червень, і вже влітку настане момент, коли кошти відповідним чином почнуть працювати на розвиток української культури», - сказав Розенко. 

Він уточнив, що із загальної суми у 500 мільйонів гривень, призначених на створення патріотичних фільмів, приблизно 160 млн буде виділено на кінопроекти, а близько 200 мільйонів - на телесеріали. Приблизно 80 мільйонів призначено на анімаційну частину. Окремо з цих коштів фінансуватимуться дебютні студентські роботи.

Як повідомляв голова Держкіно Пилип Іллєнко, бюджетною програмою, спрямованою на виробництво патріотичних фільмів, передбачено 500 млн грн. Розпорядником цих коштів є Міністерство культури. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-