"Французька весна в Україні" стартує відсьогодні

Фото
Укрінформ
Фестиваль "Французька весна" розпочинається 31 березня в Україні. Цього року у ритмі фестивалю протягом квітня житимуть Київ, Бердичів, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Рівне та Харків.

Вже 15 рік поспіль "Французька весна" щоразу пропонує масштабну культурну програму. Щоб уявити розмаїття подій, гостей та форматів якої, варто поглянути на календар фестивалю, що на сайті Французького інституту.

Спільні французько-українські проекти знайдуть своє продовження у художніх виставках, фотопроектах, муралах, концертах. Численні французькі гості фестивалю вестимуть діалог з українськими митцями, глядачами, слухачами - як через творчість на сцені, галерейних залах, так і безпосередньо під час зустрічей та обмінів думками. 

Читайте також: Французька весна: посол Дюмон зіграє на віолончелі у центрі Києва

Серед давно очікуваних гостей, зокрема, брати Давід та Стефан Фоенкіноси, які презентують новий фільм і українське видання перекладеної двома десятками мов книги "Ніжність". 

Вкотре зануритись у розмаїття французького мистецтва, а також оцінити результати французько-українського співробітництва запрошують посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа Альянс франсез в Україні за підтримки Київської міської державної адміністрації, мерії міста Тулуза та численних урядових і неурядових інституцій України. 

Генеральна репетиція відкриття «Французької весни в Україні» / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Виставою відкриття "Французької весни" у Києві 31 березня стане музичний перформанс "Повітря", що розпочнеться на Софійській площі о 20:30. Оригінальна музика - П'єра Тійуа. Режисура - Влада Троїцького. За участі Dakh Daughters, Nova Opera, Національного президентського оркестру України. Диригент - Гаст Вальтціг. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-