Проект

Проект "Art&Piano" яскраво фінішував у харківському метро

Фото
Укрінформ
В концертний майданчик перетворився вестибюль станції метро "Держпром" у Харкові: на завершення проекту "Art & Piano: Грай яскраво" музиканти зіграли класичні твори на незвичайних музичних інструментах, зокрема, за допомогою котушки Тесли.

Про це журналістам розповів програмний директор "Центру розвитку громад" Артем Коновалов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спочатку майстерність продемонстрували «Божевільні вчені». Вперше в історії підземки були зіграні мелодії класичних композиторів і сучасних виконавців за допомогою електричних блискавок, що вироблялися котушкою Тесли. Всі охочі могли спробувати виконати будь-який музичний твір на тубулумі, загальна довжина труб якого складає 50 метрів, і на терменвоксі, який також звучав у метро вперше", — зазначив Артем.

У свою чергу, координатор проекту "Classical Underground" Ярослава Сердюк зазначила, що учасниці "Classical Underground" на більш звичних інструментах виконали твори Шопена, П'яццоли та Манчіні.

Проект "Art & Piano" яскраво фінішував у харківському метро / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Сучасні технології провокують розмови серед деяких музикантів і слухачів про те, що скоро живі виконавці не будуть потрібні, будь-яку музику досконало відтворюватиме комп'ютер. Але цей концерт показав, що людям потрібне живе мистецтво, музикантам та слухачам необхідно спілкуватися одне з одним, обмінюватись енергією. Значення кожного подібного заходу, де слухачем може стати будь-хто, важко переоцінити, адже якісна музика покращує емоційний та інтелектуальний "клімат" у суспільстві, — каже Сердюк.

Читайте також: Андрій Данилко зіграє в українській комедії

Влаштувала концерт громадська організація "День музики" в рамках проекту "Art&Piano:Грай яскраво", який є частиною фестиваля "Kharkiv Music Fest".

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня у рамках проекту "Art&Piano:Грай яскраво" у деяких місцях Харкова - в галереї АВЕК, торговельних центрах "Україна", ДАФІ, "Французький бульвар", вестибюлі станції метро "Держпром", залі очікування Південного вокзалу та терміналі аеропорту - розміщено яскраво оформлені арт-піаніно, відкриті для охочих зіграти. Мета організаторів - зробити класичну музику та візуальне мистецтво доступнішим. Після завершення проекту арт-піаніно передадуть дитячим, соціальним і культурним закладам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-