Завершилися зимові зйомки дитячої казки

Завершилися зимові зйомки дитячої казки "Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво"

Укрінформ
Завершився зимовий блок зйомок фільму "Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво", що належить до пріоритетних українських проектів, адже це дитяча казка.

На цьому наголосив перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін, якого цитує прес-служба Держкіно.

"Для нас підтримка фільмів-казок є однією з пріоритетних, бо держава має робити внесок у розвиток майбутніх поколінь. А чим же їх розвивати, якщо не кінематографом?! Хочеться, щоб наші діти виховувалися не тільки на голлівудських стрічках, а й на українських", - сказав Неретін, який побував на знімальному майданчику картини у Пущі-Водиці.

Проект "Пекельної хоругви..." став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер фільму - Михайло Костров, продюсер - Євген Дяченко. Сценарій картини написав один із найвідоміших казкарів України Сашко Лірник (Олександр Власюк) за мотивами його ж твору "Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід". Сума державної фінансової підтримки фільму є 100% і становить 32 млн грн.

Читайте також: "Суспільне" запустило сайт з класичною музикою 24/7

Химерна казка сповнена українського народного гумору та козацької героїки, закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування, має фантастичних і несподіваних персонажів. Вона - про те, що козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи. Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, який зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари, і його неможливо залякати чи купити.

Картина призначена для сімейного перегляду. Завершення виробництва заплановане на кінець 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-