На українські фільми в кінотеатрах торік продали 1,5 мільйона квитків

На українські фільми в кінотеатрах торік продали 1,5 мільйона квитків

Укрінформ
В Україні торік завершено зйомки за державні кошти 47 фільмів, а на перегляд фільмів українського виробництво у кінотеатрах було продано 1,5 млн квитків.

Про це сказав Президент Петро Порошенко, виступаючи на церемонії вручення Шевченківської премії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прокатний успіх «Кіборгів» та багатьох інших українських фільмів свідчить про величезний суспільний попит на «своє» кіно. Важливо ж не тільки, скільки знімають, але й скільки дивиться. Так от, 2017 року в українських кінотеатрах на фільми українського виробництва глядачі купили півтора мільйони квитків", - розповів він.

Читайте також: Фільм "Кіборги" планують показати у більшості столиць Європи

Глава держави зазначив, що така кількість квитків майже в чотири рази більша, ніж у 2016 році, й висловив сподівання, що цього року тенденція до зростання кількості переглядів українських фільмів зберігатиметься.

Президент також нагадав, що минулого року за державної підтримки завершено зйомки 47 різножанрових фільмів.

"Із приємністю очікуємо найближчим часом чимало цікавих прем’єр про наше – про Крути, про Петлюру, про АТО, про Чорнобиль. До речі, й національна Шевченкіана має поповнитися художнім фільмом "Тарас. Повернення", - поінформував Порошенко про плани кінематографії на 2018 рік.

Водночас він додав, що цього року на кіновиробництво із державного бюджету планується виділити мільярд гривень, що вдвічі більше, ніж попереднього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-