Захаревича переобрали гендиректором Національного театру ім. Івана Франка

Захаревича переобрали гендиректором Національного театру ім. Івана Франка

Укрінформ
Генеральним директором-художнім керівником Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка знову став Михайло Захаревич.

Такого рішення дійшла конкурсна комісія, що розглядала це питання 5 березня у Міністерстві культури України, повідомляється на сторінці театру у Facebook.

"За результатами проведеного конкурсу генеральним директором-художнім керівником державного підприємства @Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка@ було одноголосно обрано багаторічного директора нашого театру Михайла Захаревича. Колектив франківців вітає Михайла Васильовича з цим призначенням та бажає плідної роботи в ім'я процвітання Національного мистецтва!" - ідеться в повідомленні.

Михайло Захаревич, який був єдиним претендентом від франківців на цю посаду, розповів про перспективи театру, що через два роки відзначатиме своє 100-річчя. Він повідомив, зокрема, що у планах - відкриття нового великого репетиційного майданчика та нової звукової студії, започаткування співпраці з колегами з закордону, так, фахівці з Британії і США невдовзі проведуть для франківців майстер-класи. До кінця року вийдуть нові вистави - головний режисер театру Дмитро Богомазов поставить "Коріолан", Юрій Одинокий - "Ідіот", Григорій Гладій - "Очищення", Олег Ліпцин - "Деміург".

Читайте також: Міжнародний театральний фестиваль "Марія" відбудеться 4-9 жовтня у Києві

Захаревич зазначив, що відбудеться оновлення режисерського корпусу і театр цьогоріч запрошує до співпраці молодих талановитих українських постановників - Давида Петросяна та Івана Уривського. Згодом відбудеться конкурс і для молодих акторів, які увійдуть в трупу франківців. До 100-річчя театру Франка готуються нові видання про історію театру.

Фото: Українська правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-