Цьогоріч по

Цьогоріч по "Оскару" може виграти колишнє подружжя

Укрінформ
Британський актор Гері Олдмен і його перша дружина Леслі Менвілл обидва можуть отримати цьогоріч нагороди Американської кіноакадемії.

Про це повідомляє oKino.ua.

59-річного Гері номіновано за кращу чоловічу роль першого плану завдяки образу Вінстона Черчілля у фільмі «Темні часи». Це друга спроба англійського актора отримати оскарівську статуетку.

61-річна Леслі Менвілл вперше в житті отримала номінацію від Американської кіноакадемії — за роль другого плану в драмі «Примарна нитка», де вона зіграла сестру головного героя.

Менвілл і Олдмен познайомилися, коли разом грали у Лондонському Королівському театрі. Вони одружилися в 1987 році. За рік у них народився син Альфі, який зараз теж зайнятий у кіновиробництві — він працював у складі операторської групи та асистентом на зйомках останніх двох фільмів «Гаррі Поттера», «Охоронця кілера» і «Темних часів».

У 1989 році Гарі і Леслі разом зіграли в епізоді «Фірма» серіалу «Другий екран». Серію була присвячена футбольним фанатам і включала цікаву сцену сварки між героями Олдмена та Менвілл.

Офіційно шлюб Олдмена і Менвілл тривав до 1990 року, але розійшлися вони ще раніше — коли сину виповнилося три місяці. Олдмен тоді поїхав робити кар'єру в Голлівуд і познайомився зі своєю майбутньою другою дружиною — Умою Турман. Ні Гері, ні Леслі подробиці своїх стосунків на люди не виносили. В обох після були насичені кар'єри. Якщо Олдмен успішно реалізував себе у Голлівуді, то Менвілл багато грала у театрі, на британському ТБ і стала постійною актрисою у фестивальних фільмах Майка Лі. Так, роль в його картині «Ще один рік» 2010 року принесла Леслі першу номінацію на премію BAFTA і кілька нагород.

Читайте також: Оскар-2018: актори надінуть значки проти зброї в США

Після розлучення Менвілл і Олдмен ще один раз працювали разом. У 2009 році вони озвучили подружжя в комп'ютерній анімації «Різдвяна історія».

В історії «Оскара» неодноразово в один рік номінувалися чоловік і дружина або колишнє подружжя. Наприклад, у 2010 році за звання кращого режисера боролися колишні дружина і чоловік — Кетрін Бігелоу («Володар бурі») і Джеймс Кемерон («Аватар»). Перемога тоді дісталася Бігелоу.

Фото: oKino.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-