Авторка

Авторка "Капітошки" судилася з рівненським рестораном через назву салату

Укрінформ
Відома українська дитяча письменниця, автор сценарію мультфільму «Капітошка» Наталія Гузєєва виграла у Рівненському міському суді справу про захист права інтелектуальної власності проти елітного міського ресторану.

Про це повідомляє місцеве видання "Крапка"

«Капітошкою» заклад харчування найменував один із дитячих салатів. Авторські права на назву «Капітошка» пані Гузєєва зареєструвала понад 10 років тому. До того ж, вона ретельно стежить за тим, аби продукція, іменована героями її мультику, була якісною та корисною. А от якісний склад салату «Капітошка» викликав сумніви», – коментує спір патентний повірений України, який представляв інтереси письменниці у суді, Юрій Трачук.

Читайте також: "Мама" Капітошки відсудила у видавництва 420 тисяч

За його словами, спершу було надіслано керівництву закладу офіційного листа, аби вони ліквідували «погрішності», й таким чином вичерпали конфлікт. Проте в ресторані лист проігнорували.

Коли справа дійшла до суду, орендар ресторану став заперечувати, що салат із такою назвою є у меню. Мовляв, наведений позивачем перелік страв не належить їхньому закладу.

Однак суд постановив: використання назви «Капітошка» можливе лише зі згоди авторки, і зобов’язав відповідача компенсувати письменниці понад 37 тис. грн.

Чи подаватиме керівництво ресторану апеляцію, наразі не відомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-