Серіали-2018: вестерн від Коенів, експедиція Франкліна і аристократ Камбербетч

Серіали-2018: вестерн від Коенів, експедиція Франкліна і аристократ Камбербетч

Укрінформ
Цього року глядача чекають антиутопія, вестерн, фільми жахів, драми в світі аристократів і комедія з життя психлікарні

Нас чекають як нові сезони вже улюблених телеепопей, так і низка нових цікавих проектів. Про деякі з них – у добірці нижче.

Видозмінений вуглець
Виробник: Netflix

Цей серіал-антиутопія вже на порозі – прем'єра на Netflix відбудеться 2 лютого, коли на стримінг-сервісі традиційно будуть викладені відразу всі 10 годинних серій першого сезону.

За сюжетом «Видозмінений вуглець» – ще одна кібер-панк версія майбутнього, цього разу від британського письменника Річарда Моргана, за книгою якого і знятий серіал. Земля, XXVII століття. Людська свідомість оцифрована, і вічне життя стало реальністю: особистість разом із спогадами з легкістю завантажується в нове тіло. Правда, операція ця дорога і не всім по кишені. Мільярдер Лоренс Бенкрофт (Джеймс Пьюрфой) наймає відставного спецназівця Такесі Ковача (Юель Кіннаман) для розслідування загибелі одного зі своїх тіл. Начебто однозначне самогубство під час розслідування починає все більше і більше наштовхувати на думку про вбивство. Одна проблема: спогади знищені разом з тілом-клоном...

Також у ролях: Рене Еліз Голдсберрі, Марта Ігареда, Крістін Леман та інші.

Дата прем'єри: 2 лютого.

* * *
Хороші дівчата
Виробник:NBC

Трагікомедія від NBC розповість історію трьох жінок з неблаголучних околиць мегаполісу, які зважилися на пограбування супермаркету. Наліт проходить так успішно, що новоявлена банда грабіжниць сильно зацікавлює великих кримінальних авторитетів.

Перший сезон серіалу складається з 8 епізодів. Ще до його виходу творці оголосили про продовження «Хороших дівчат» на другий сезон.

У ролях: Крістіна Хендрікс, Ретта, Мей Уітман, Саттон Джонстон та інші.

Прем'єра: 26 лютого

* * *
Примарна вежа

Виробник: Hulu

Відео: HD Park

Десятісерійний міні-серіал за документальною книгою Лоуренса Райта розповідає про події 11 вересня по обидві сторони барикад. Багато уваги, як і в літературному першоджерелі, приділено розборкам і інтригам між ФБР і ЦРУ за роль головного борця з тероризмом.

У ролях: Джефф Деніелс, Алек Болдуін, Пітер Сарсгаард, Метт Джонс, Кеті Флехайв, Тахар Рахім та інші.

Прем'єра: 28 лютого

* * *
Терор

Виробник: АМС

У 1845 році знаменита експедиція арктичного дослідника Джона Франкліна на кораблях «Терор» і «Еребус» вирушила від берегів Англії через Атлантичний океан, а потім уздовж північного узбережжя Канади шукати Північно-Західний морський прохід з Атлантики в Тихий океан і безслідно зникла. Таємниця цього зникнення повністю не розгадана й досі.

Американський письменник-фантаст Ден Сіммонс, за однойменним романом якого знято серіал, тісно переплів історію арктичної експедиції з ескімоською міфологією про морських богів і гігантських білих ведмедів, які погрожували морякам разом з океаном, морозами і полярними льодами.

Перший сезон «Терору» від студії Рідлі Скотта включатиме 10 годинних епізодів. У головній ролі полярного дослідника Джона Франкліна знявся Кіран Гайндс. Крім нього у серіалі зіграли Джарред Гарріс, Тобайас Мензіс, Меттью Макналті, Едвард Ешлі та інші.

Прем'єра: 26 березня

* * *
Гострі предмети

Виробник: НВО

Фото: IMDb
Фото: IMDb

Серіал поставлений за однойменним романом американської письменниці Гілліан Флінн, автора бестеллеров «Зникла» і «Темні таємниці», що вже отримали свої повнометражні екранізації.

Репортера чиказької газети Каміллу Прікер (Емі Адамс) відправляють до маленького містечка для підготовки сенсаційного матеріалу про скоєні тут маніяком вбивства маленьких дівчаток. Додаткову інтригу історії додає те, що у цьому містечку народилася і виросла сама Камілла. І саме тут вона пережила свою драму, яка в результаті довела її до психіатричної клініки. Тому для неї повернення в рідні краї стане і поверненням до пережитих у дитинстві і юності страхів і переживань.

Також у ролях: Патриція Кларксон, Метт Крейвен, Кріс Мессіна та інші.

Перший сезон серіалу включає 8 годинних епізодів.

Прем'єра: червень

* * *
Касл-Рок

Виробник: Hulu

Відео: SerialTime

Інтерес до творів Стівена Кінга, схоже, не згасає і наступного за його 70-річчям року. Десятісерійний серіал від Hulu є антологію творів Короля жахів, дія якої розгортається у вигаданому містечку Касл-Рок, де розвивалися події низки романів письменника.

У серіалі задіяні, серед інших, Андре Голленд, Джейн Леві, Мелані Лінскі, Скотт Гленн, але одними з найбільш знакових постатей для серіалу, безумовно є Сіссі Спейсек і Білл Скарсгард, які зіграли головні ролі в культових екранізаціях Кінга «Керрі» (1976) і «Воно» (2017).

Точна дата прем'єри поки не визначена.

* * *
Джек Райан

Виробник: Amazon


Відео: HD Park

Шпигунські романи американського письменника Тома Кленсі про колишнього морського піхотинця, а нині аналітика ЦРУ Джека Райана слідом за повним метром Кеннета Брани з Крісом Пайном у головній ролі отримують і телеверсію від Amazon.

Головну роль в серіалі, перший сезон якого включатиме 8 годинних епізодів, довірили Джону Красінскі. Його герой має запобігти масовій терористичній атаці на США, а крім того – вирахувати головних ворогів Америки в Європі і на Близькому Сході.

Також у ролях: Еббі Корніш, Уенделл Пірс, Адам Бернет та інші.

Точна дата прем'єри поки не визначена.

* * *
«Патрік Мелроуз»

Виробник: SkY

Поки шоураннери «Шерлока» роздумують – дати йому ще один шанс, тобто сезон, Бенедикт Камбербетч зіграв у серіалі, роль в якому цілком може стати для нього такою ж знаковою, як і роль сищика усіх часів.

П'ятисерійний міні-серіал – екранізація циклу романів британського письменника і журналіста Едварда Сент-Обіна про англійського аристократа Патріка Мелроуза, який пускається берегів – алкоголь, наркотики, численні романи, – прагнучи компенсувати собі нещасливе дитинство і жорстоке поводження батька. Цього аристократа і грає Камбербетч. Чесно кажучи, важко навіть уявити в такій ролі когось іншого, крім Бенедикта, якому блискуче вдаються подібні персонажі.

Компанію британській зірці зібрали теж авторитетну: оскарівську номінантку Дженніфер Джейсон Лі та Г'юго Вівінга. Крім них, у серіалі також зіграли Блайд Даннер, Голлідей Грейнджер, Ненсі Крейн, Анна Маделей, Камерон Джек та інші.

Кожен з п'яти епізодів стане екранізацією окремого роману Сент-Обіна про Мелроуза, а весь перший сезон охопить події з 1960-х до 2000-х.

Точна дата прем'єри поки не визначена.

* * *
«Балада Бастера Скраггса»

Виробник: Netflix

На фото: Итан і Джоэл Коэны Фото: conversationsabouther.net
На фото: Ітан і Джоел Коени Фото: conversationsabouther.net

Чесно кажучи, з серіалів 2018 року цей для мене, як любителя вестернів, – один з найбільш очікуваних.

«Балада...» – шестисерійний міні-серіал братів Коенів, кожен епізод якого не пов'язаний з іншими вестерн-новелами.

Серіал зібрав блискучий акторський склад. Одним з останніх його придбань стали Ліам Нісон і Брендан Глісон, які приєдналися до вже заявлених у проекті Джеймса Франко, Білла Фостера, Зої Казан і Тіма Блейка Нельсона. Крім них, у «Баладі...» також зіграють Сем Діллон, Тайн Дейлі, Брайан Браун та інші.

Точна дата прем'єри поки не визначена.

* * *
Маніяк

Виробник: Netflix

Фото: IMDb
Фото: IMDb

Цей комедійний серіал – ремейк однойменного норвезького серіалу 2014 року, – розповідає історію пацієнта психіатричної клініки, який прагне втекти якомога далі в свої фантазії від реальності.

Проект зібрав солідний акторський склад, де серед інших можна виділити дворазову володарку «Оскара» Саллі Філд, минулорічну переможницю Емму Стоун і Джона Гілла, який двічі претендував на статуетку Американської кіноакадемії.

Перший сезон серіалу складається з 10 епізодів.

Точна дата прем'єри поки не визначена.

Михайло Коронкевич, Київ.

Заголовне фото: серіал "Патрік Мелроуз"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-