Урочиста прем'єра фільму про Василя Сліпака відбудеться 8 лютого у Києві

Урочиста прем'єра фільму про Василя Сліпака відбудеться 8 лютого у Києві

Відео
Укрінформ
Фільм "МІФ" виходить у всеукраїнський прокат  8 лютого у 25 містах України. У цей день відбудеться урочиста прем'єра стрічки за участі творчої команди.

Про це Укрінформу повідомила продюсер фільму Катерина Мізіна.

 "Прем'єра відбудеться 8 лютого о 19:00 в кінотеатрі "Україна". На ній будуть присутні режисери фільму Леонід Кантер та Іван Ясній, аніматор Юрій Журавель, герої фільму - доброволець-військова Галинка "Перлинка" Клемпоуз, брат Василя - Орест Сліпак, композитори та виконавці музики до фільму - NOVA OPERA, Едуард Приступа та інші герої і автори", - ідеться в повідомленні.  

"МІФ" розповідає історію яскравого життя та несподіваної загибелі Василя Сліпака - оперного співака зі світовим ім'ям та унікальним голосом.

Василь народився у Львові, але згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав ім'я, успішну кар'єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання.

Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився до волонтерського руху, допомагаючи Україні. А коли в його рідну країну прийшла війна, Василь вирішив залишити сцену та кар'єру в Європі й стати до лав добровольців. Під час виконання бойового завдання він загинув від кулі снайпера.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. Використано безліч архівних відео, які показують героя у повсякденні та на сцені. Також переплітаються дві сюжетні лінії, які подібні настільки, що забуваєш, де вигадка, а де реальність. Одна - це оповідання Джанні Родарі "Джельсоміно в країні брехунів" про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся ним із негідниками; а друга - історія про Василя, який поклав свій голос і життя у боротьбі за свою країну, оскільки не міг мовчати.

Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель.

Читайте також: У Дніпрі допрем'єрний показ фільму про Василя Сліпака зібрав повну залу

Режисерський дует Леоніда Кантера та Івана Яснія  відомий повнометражним фільмом "Добровольці Божої Чоти", який було показано у 23 країнах світу на всіх континентах.

Музику для фільму "МІФ" створили та надали одні з кращих композиторів сучасності. Серед них Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя; Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA) та Едуард "Діля" Приступа.

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Відео: MYTH / МІФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-