"Кіборгів" планують подати на "Оскар" від України

Укрінформ
Стрічку "Кіборги" планують подати на розгляд українського Оскарівського комітету як претендента на премію Американської кіноакадемії від України у номінації "Кращий фільм іноземною мовою".

Про це розповів режисер кінострічки "Кіборги" Ахтем Сеїтаблаєв в ефірі "5 каналу"

"Будемо подаватися. Побачимо, як вирішать члени українського Оскарівського комітету", – зазначив Сеїтаблаєв.

Водночас він зауважив, що переважна більшість міжнародних фестивалів класу А досить ревно ставиться до прокату стрічки перш ніж вона потрапляє на фестиваль.

Сеїтаблаєв також розповів про перспективи прокату "Кіборгів" за кордоном. "Я про це мрію. Ми драматургію побудували таким чином, щоб... не тільки в Україні, ми розраховували на західного глядача, принаймні я про це мрію, щоб стрічку побачили, ведуться перемовини  з Польщею, з країнами Прибалтики, з Німеччиною, є зацікавленість у Канаді і США. Ще ніяких договорів не підписано, тільки перемовини. І ми свідомо так побудували архітектоніку нашої розповіді, щоб будь-який глядач, який буде дивитися нашу стрічку, зрозумів, хто є хто і що відбувається. І тому  в нас і двомовність у фільмі присутня, якраз щоб підкреслити, що мова йде про цивілізаційний вибір... Зараз вже є нібито меморандум із МЗС про показ "Кіборгів" у кожній амбасаді по всьому світу. І Президент підтримує це наше бажання. Таким чином через горизонтальну культурну дипломатію показувати українське кіно", - сказав режисер. 

Читайте також: Права на показ "Сторожової застави" придбали вже 27 країн - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги", який вийшов у прокат 6 грудня, за перший вікенд зібрав 8 млн 186 тисяч 701 гривень.

За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекорд для національних фільмів у вітчизняному прокаті.

Успішному прокату не завадив навіть вихід на широкі екрани чергового епізоду голлівудського блокбастеру "Зоряні війни: Останні джедаї".

За результатами трьох тижнів прокату касові збори українського фільму "Кіборги" сягнули 19 348 846 гривень.

11 грудня в Державному агентстві України з питань кіно відбулася зустріч чиновників із кінопрокатниками, ініційована Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, під час якої представники державних інституцій закликали гравців ринку не обмежувати прокат фільму "Кіборги" та нагадали, що в Україні встановлено квоту 15% для національних фільмів у кінотеатрах, за невиконання якої передбачено штраф у розмірі 1530 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-