"Будинок "Слово" візьме участь у конкурсі Гетеборзького кінофестивалю

Укрінформ
Документальний фільм "Будинок "Слово" відібраний до конкурсної програми "Five Continents" міжнародного Гетеборзького кінофестивалю. 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Кінофестиваль у Гетерборзі - найбільший у скандинавських країнах. Цього року він проходитиме з 26 січня по 5 лютого і вже 41-й раз", - ідеться у повідомленні.

Проект фільму "Будинок "Слово" став одним із переможців сьомого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку. Стрічка створювалася компанією FRESH PRODUCTION GROUP за підтримки Міністерства інформаційної політики, Комітету ВР з питань свободи слова, Міністерства культури та Міністерства освіти і науки. Режисер фільму - Тарас Томенко, продюсери - Юлія Чернявська та Олег Щербина. Сценарій написали Любов Якимчук і Тарас Томенко.

Читайте також: Права на показ фільму "Сторожова застава" вже продані у 19 країн

Фільм розповідає про один з найбільших злочинів радянської влади - знищення потужного мистецького руху, що виник в 1920-30-х роках у Харкові. У 66 квартирах будинку з назвою "Слово" жили найвідоміші українські митці – письменники, поети, художники, режисери. Серед них - Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Павло Тичина, Наталя Ужвій, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Лесь Курбас, Михайло Яловий, Іван Багряний, Раїса Троянкер та інші. Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох років було репресовано, розстріляно чи перетворено на співців Компартії.

Світова прем'єра фільму "Будинок "Слово" відбулася на 33-му Варшавському кінофестивалі, де стрічка була представлена в основній конкурсній програмі. 27 жовтня 2017 року у Харкові відбулась його національна прем'єра. 

В український прокат "Будинок "Слово" вийшов 9 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-