Творцям фільму

Творцям фільму "Кіборги" вдалося розповісти правду про війну - Порошенко

Укрінформ
Фільм "Кіборги" створювався у співпраці з бійцями АТО, які допомагали знімальній групі відчути реальність війни, і саме в цьому - сила стрічки.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, виступаючи на офіційній прем’єрі фільму у Києві, повідомляє корреспондент Укрінформу.

«Фільм, звичайно, художній, але базується на абсолютно точному документальному матеріалі. Фільм зроблений у тісній співпраці з нашими героями АТО. Велику кількість фраз, епізодів узято безпосередньо з реального життя. Назва «кіборги», якою наші вороги - агресори і окупанти - хотіли нас образити, навпаки стала синонімом патріотизму, мужності і стійкості українського воїна. Це слово назавжди увійде в історію українського війська. Так само, як і Донецький аеропорт», - заявив глава держави.

Порошенко подякував команді на чолі з режисером Ахтемом Сеїтаблаєвим, яка працювала над картиною, і зауважив, що унікальність їхньої роботи важко переоцінити.

Читайте також: Українське ТБ покаже чотирисерійну версію “Кіборгів”

Він також наголосив, що поява цього фільму, безумовно, пов'язана з відродженням українського кінематографа, в який «давно ніхто не вірив».

«У 2016 році 35 українських фільмів були представлені українському і світовому глядачеві, 37 прем'єр відбулися і відбудуться у 2017 році. Але більш важливою є кількість глядачів, які прийшли подивитись ці фільми. Якщо у 2016 році їх було майже 190 тисяч, то в 2017-му – вже 900 тисяч. Це є символом повернення держави обличчям до українського кінематографа», - підкреслив Президент.

Порошенко також відзначив важливість того, що теми, які порушують українські митці, «не жовті, не бульварні», а спрямовані на патріотичне виховання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-