Сцена Євробачення-2018: хвилі-трансформери, фонтани і небачені технології

Сцена Євробачення-2018: хвилі-трансформери, фонтани і небачені технології

Укрінформ
Зображення майбутньої головної сцени Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2018" опублікував суспільний мовник Португалії RTP (Radio e Televisao de Portugal.

Про це повідомляє Суспільне мовлення з посиланням на сайт eurovision.tv.

"Дизайнером сцени пісенного конкурсу став Флоріан Відер, який раніше відповідав за кілька проектів Євробачення, у тому числі працював у Києві у 2017 році. Цього разу його надихнув на роботу корпус корабля, який відображає історію і культуру країни-господарки конкурсу – Португалії", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Флоріан Відер використав чотири ключові моменти, пов'язані з культурою та історією Португалії: навігація, море, кораблі, карти. За задумом дизайнера, сцена буде виконана в стилі "Океан": динамічні хвилі-трансформери, інтегровавані фонтани і небачені технології.

Супервайзер конкурсу Йон Ола Санд сказав, що Португалія все робить дуже добре: "Сцена, гасло, логотип, все дуже гармонійно поєднано. Морська тема обрана не даремно, адже Португалія посідає неабияке місце в історії світу. Згадайте тільки часи Великих відкриттів, коли Фернан Магеллан здійснив свою навколосвітню подорож на кораблі".

Нагадаємо, головною ареною конкурсу стане Altice Arena у столиці Португалії Лісабоні. Арена поміщає 20 тис. відвідувачів. У ній давали концерти Джастін Бібер, Адель, Леді Гага, Брітні Спірс, Кайлі Міноуг.

Читайте також: Португалія відкрила продаж квитків на фінал Євробачення-2018

Про участь у Євробаченні-2018 заявили 43 країни, зокрема й Росія, яка не виступала в Україні на Євробаченні-2017.

Логотип Євробачення-2018 має вигляд морської мушлі, лозунг – "Всі на борт!", і відображає такі ключові теми, як різноманіття, повага та толерантність.

В Україні право транслювати Євробачення має член Європейської мовної спілки Національна суспільна телерадіокомпанія України. Щороку телеканал UA: Перший забезпечує трансляцію двох півфіналів та фіналу.

Півфінали в Лісабоні пройдуть 8 і 10 травня, а фінал - 12 травня 2018 року.

Португалія стала господаркою Євробачення вперше за 53 роки, відколи бере у ньому участь. На 62-му міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2017 у Києві переміг представник Португалії 27-річний Сальвадор Собрал з піснею Amar Pelos Dois ("Любов за двох"), яку виконав португальською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-