На Меморіал Героїв Небесної сотні фонд Порошенка виділив три мільйони

На Меморіал Героїв Небесної сотні фонд Порошенка виділив три мільйони

Укрінформ
Меморандум про співпрацю задля створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності підписали у п'ятницю, 17 листопада, в Адміністрації Президента. 

Документ підписали Міністерство культури України, компанія "Hossbach Lehmhaus GbR" та Всеукраїнська благодійна організація "Фонд Порошенка", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для мене надзвичайно важливо, щоб пам'ять про Революцію гідності і пам'ять про Небесну сотню була назавжди збережена... Нарешті розпочинається офіційна робота конкурсу з відбору найкращого проекту... Благодійний фонд Порошенка, який очолює Марина Порошенко, виділяє перші гроші, 3 млн гривень наших особистих грошей для того, щоб конкурс був запущений", - сказав на церемонії Президент Петро Порошенко.

Президент України і Марина Порошенко вручили міністру культури Євгену Нищуку чек на 3 млн грн. Глава держави висловив сподівання, що інші благодійники також робитимуть внески у цей святий для кожного українця проект.

Читайте також: На кращий проект Меморіалу Героїв Небесної сотні надійшли 65 заявок із 12 країн

Як повідомлялося, за даними Мінкульту, понад 60 заявок з 12 країн світу надійшло на архітектурний конкурс меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності.

20 лютого 2018 року буде визначений переможець конкурсу у номінації "Меморіал Героям", 26 червня - у номінації "Музей Революції гідності".

Проводить конкурс міжнародне бюро Phase 1 (Німеччина), яке відоме у світі в сфері організації архітектурних конкурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-