Міжнародний конкурс хореографії відкрився в Житомирі

Міжнародний конкурс хореографії відкрився в Житомирі

Укрінформ
У Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Кочерги за сприяння Міністерства культури України в рамках Міжнародної хореографічної асамблеї ім. Наталії Скорульської розпочався міжнародний конкурс хореографічного мистецтва.

Перед початком конкурсної програми міністр культури Євген Нищук підкреслив необхідність розвитку дитячої та юнацької творчості, а також підтримки державою подібних мистецьких ініціатив, повідомляє прес-служба Мінкультури.

«Увага до таких імен, як Наталії Скорульської, її видатного батька – композитора і педагога Михайла Скорульського, з яких складалась історія українського мистецтва - музики, балету, хорового мистецтва - створює безперервний ланцюг, дає нам віру завдячуючи мистецтву вистояти в тому хаосі, що оточує нас. Такі заходи дарують нам заряд чистої позитивної емоції. А надто, я радий, що такий досить молодий, але вже дуже потужний конкурс проходить тут, на Житомирщині, у краю, славному видатними діячами культури», - сказав Нищук.

За його словами, "все починається на таких майданчиках, коли керівники, одержимі своєю працею, надихають і дітей. Так, вони можуть стати зірками світового масштабу, як члени нашого поважного журі, але, найголовніше, вони стануть хорошими людьми, бо з дитинства починають з прекрасного, формують свою особистість".

Читайте також: Нацопера в листопаді запрошує на ювілейний гала-концерт і поновленого «Фауста»

Міністр висловив впевненість, що "ці діти, які зараз з трепетом чекають миті, щоб продемонструвати свій талант, вже скоро досягнуть небачених творчих висот та прославлятимуть на увесь світ українське хореографічне мистецтво».

Серед членів журі - представниця славетної родини, науковець та викладач Роксана Скорульська, а також Микола Михеєв, Тісато Ісікава, Олена Шаповал, Алла Некрасова, Олександр Стоянов та інші. Головою журі конкурсу є прима-балерина Національної опери України ім. Т. Шевченка, заслужена артистка України Катерина Кухар.

Міжнародна хореографічна асамблея ім. Н. Скорульської триватиме по 6 листопада. Цьогоріч заходи присвячують 130-річчю з дня народження Михайла Скорульського. У конкурсній програмі візьмуть участь колективи та юні виконавці з України, Грузії, Болгарії, Польщі, Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-