Віденський бал: ті, хто не може ходити, чекають, щоб станцювати

Віденський бал: ті, хто не може ходити, чекають, щоб станцювати

Укрінформ
У КМДА триває підготовка до головного балу столиці

Під чарівні звуки канону Пахельбеля у колонній залі КМДА кружляють пари. Так проходить генеральна репетиція дитячого Віденського балу, який відбудеться 28-го жовтня.

Серед учасників - діти з різних міських шкіл та вихованці Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Журналіст Укрінформу вирішив дізнатися, як проходить репетиція головного балу столиці та поспілкувався з хореографами і батьками юних учасників.

За словами організатора Віденського балу Марини Ігнатуші, діти посилено готуються до виступу. Вони репетирують танці різних стилів: від польки та полонезу до падеграса та кадрилі. Програма заходу обіцяє бути цікавою. Інтригою залишається як склад дебютантів, так і участь у балі спеціального комітету, який оцінить виступ маленьких танцюристів. Особливу увагу буде приділена дітям з київського реабілітаційного центру.

«Кілька днів тому балерин і метеликів, яких пошили діти з реабілітаційного центру, передали провідним українським зіркам естради. Ця подія сталася завдяки хореографу Андрію Дикому, який готує дітей до виступу на Віденському балі. Зірки були потішені, особливо Наталя Могилевська та Дмитро Монатік. Вони висловили бажання зустрітися з вихованцями центру та поспілкуватися з ними», - розповідає організатор дитячого Віденського балу.

За словами батьків особливих дітей, участь у Віденському балі — справжній виклик. Вони напружено готуються до майбутнього виступу та репетирують три рази на тиждень. Мама одного з дебютантів майбутнього бала, Ярослава Печерика, розповіла, що її син давно хотів взяти участь саме в цьому заході. За словами жінки, її син дуже любить співати і танцювати, не дивлячись на важкий діагноз — Дитячий церебральний параліч.

Хлопчик не може ходити. Але спеціально для нього та інших дітей з такими проблемами хореографи розробили унікальну програму і підібрали партнерів, які з розумінням поставилися до особливостей вихованців реабілітаційного центру.

Хореографи визнають, що працювати з особливими дітьми дуже непросто.

«З дітьми цікаво працювати тому, що вони різні. За цих два місяці ми стали справжньою командою і, навіть, міцною сім'єю. Старші діти завжди підтримують малюків, на них сміливо можна покластися. Це дуже гарний досвід, як для дітей, так і для нас з Андрієм Диким», - розповіла Хореограф Олена Балджи.

За її словами, працюючи з особливими дітьми, розумієш, як чудово бути педагогом.

«Від цих занять ми отримуємо велику віддачу, коли бачимо посмішку дітей, яким так непросто освоїти танцювальні навички», - каже хореограф.

Генеральна репетиція Віденського балу закінчилася. Попереду найважливіше — виступ на головній танцювальній події столиці. Побажаємо юним учасникам Віденського балу удачі. Нехай цей бал стане для них незабутньою подією найчарівнішої пори їхнього життя - дитинства.

Антон Фоменко, Київ.

Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-