Виставку «Папа свободи», присвячену Св. Івану Павлу ІІ, відкриють 15 жовтня у Києві

Виставку «Папа свободи», присвячену Св. Івану Павлу ІІ, відкриють 15 жовтня у Києві

Укрінформ
Відкриття виставки «Папа свободи», присвяченої постаті Святого Івана Павла ІІ, відбудеться 15 жовтня у приміщенні Інституту Томи Аквінського.  

Про це повідомляє Польський Інститут у Києві.

"Виставка приурочена до традиційного Папського дня та проходитиме у рамках урочистостей з нагоди надання імені Івана Павла ІІ одній з вулиць у Києві. Виставка працюватиме до 22 жовтня, після чого вирушить до Фастова, Бердичева та Житомира", - зазначається в повідомленні.  

Експозиція оповідає про вплив Папи-поляка на відновлення незалежності серед народів Європи у 80-х роках минулого століття. Вона складається з близько 30 стендів з фотографіями Святішого Отця, які представляють знакові моменти його понтифікату, та фрагменти найважливіших виступів, присвячених проблематиці свободи та іншим питанням, що стосуються інших суспільних проблем. Ці виступи свого часу він виголошував у Європарламенті, штаб-квартирі ООН та польському сеймі.

Особливу частину виставки становить інформація про зустрічі Івана Павла ІІ з найважливішими постатями зі світу політики минулих десятиліть, серед яких Вацлав Гавел, Тадеуш Мазовецький, Ясір Арафат, Гельмут Коль, Фідель Кастро та інші. 

Відкриття виставки 15 жовтня об 11:30. Адреса Інституту Томи Аквінського: вул. Деревлянська, 13. Вхід вільний. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-