Музичне меню жовтня: зірки світового року, «Суперблондинка» та джазові віртуози

Музичне меню жовтня: зірки світового року, «Суперблондинка» та джазові віртуози

Аналітика
Укрінформ
Що пропонують столичні концертні майданчики шанувальникам музики у жовтні

Любителі справжнього якісного року мають бути більш, ніж задоволені жовтневою афішею. Тут і ветеран німецького металу Удо Діркшнайдер, і фантастичний екс-басист та вокаліст Deep Purple Глен Х'юз, і нарешті – суперзірка з найвищої світової ліги – Стінг. Шанувальники інших жанрів теж не сумуватимуть. 

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

Dirkschneider
Центр культури та мистецтв НАУ, 4 жовтня

У рамках другої частини свого світового туру «Back To The Roots», що означає «Назад, до коренів», могутній ветеран німецького металу Удо Діркшнайдер дасть три концерти в нашій країні (Харків, Дніпро, Київ). Як можна зрозуміти з назви туру, сетлист концерту буде складено виключно з гучних хітів вісімдесятих з класичних альбомів гурту Accept, фронтменом якої тоді був Удо.

Fink
Sentrum, 5 жовтня

Британець Фін Грінхолл, відомий під сценічним ім'ям Fink, є людиною з багатьма талантами. Співак, автор пісень, гітарист, продюсер та діджей. Останнім часом він концентрується здебільшого на електроніці. Музикант любить експерименти і доволі часто глядачі не знають, що на них чекатиме у тому чи іншому концерті. А Фінк успішно використовує елементи блюзу, фолк-року, електроніки, інді-року, тріп-хопу тощо. Отже і цього разу деталі сетлиста тримаються у секреті. Ну що ж, тим сильніша інтрига.

Sting
Палац Спорту, 6 жовтня

Фото з сайту bc.ctvnews.ca
Фото з сайту bc.ctvnews.ca

Дуже приємно, що в нашу країну почали повертатися зірки світового масштабу. І нинішній концерт Стінга безумовно стане справжньою окрасою жовтневого гастрольного меню. «57th & 9th World Tour» почався у лютому, з того часу цю програму побачили фани обох американських континентів, багатьох країн Азії та Європи. Минулого разу Стінг співав у Києві у супроводі великого симфонічного оркестру, нині – з ним на сцену вийдуть гітаристи Домінік і Руфус Міллери та барабанщик Джош Фріз. Крім того, у концерті візьме участь син Стінга – композитор та співак Джо Самнер. До речі, ще за тиждень до концерту його організатори оголосили, що усі квитки продані.

Tequilajazz
Sentrum, 22 жовтня

Популярний російський гурт Tequilajazz, що грає альтернативний та експериментальний рок, у наступному році відзначить свій чвертьстолітній ювілей. За цей час він випустив 7 альбомів, останній з яких «Журнал живого» датується 2009 роком. В українській столиці колектив бував не один раз, і завжди його супроводжував неабиякий успіх. Щодо програми концерту, то скоріш за усе вона буде складена з перевірених часом головних хітів, серед яких своєрідна візитівка гурту – «Зимнее Солнце».

Гленн Х'юз
БК КПІ, 22 жовтня

Британський вокаліст, басист та автор пісень Гленн Х'юз – не остання особа на рок-сцені. Вітчизняні меломани помітили його ще в 70-і роки, коли він виступав у складі легендарних Deep Purplе, записавши з ними три альбоми. 80 роки принесли музиканту проблеми зі здоров'ям, пов'язані з алкоголем і наркотиками, але на початку 90-х він повністю відмовився від них і повернувся до активної діяльності. Не будемо забувати, що Гленн отримав почесне звання «Voice of Rock» й «Голос Року». І треба сказати, що на відміну від багатьох інших рок-співаків він зберіг чудові вокальні кондиції й до сьогодні. У програмі концерту очікуються композиції як із репертуару Deep Purple, так і з сольного доробку.

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Анастасія Приходько
ATLAS, 7 жовтня

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Анастасію Приходько публіка добре знає не тільки як прекрасну співачку з досить рідкісним для естради голосом – контральто з діапазоном у три октави, але й як громадського діяча з чіткою проукраїнською позицією та активного учасника волонтерського руху. Але це не заважає їй успішно займатися творчістю. Зараз вона готує новий альбом «КРИЛА». Деякі пісні з нього обов'язково прозвучать зі сцени клубу ATLAS.

Оля Полякова
Палац «Україна», 26 жовтня

Це буде вже третє поспіль аншлагове шоу «суперблондинки» Олі Полякової в Палаці «Україна». Творці програми збираються занурити публіку в атмосферу свята з мотивами бразильського карнавалу та діснеєвських казок. Безумовно не обійдеться і без ексклюзивних ефектних костюмів ручної роботи и обов'язкових атрибутів Олі, таких як кокошники. Оскільки шоу називається «На біс», у сетлист увійдуть головні хіти співачки. Крім того вона презентує кілька нових композицій.

Тіна Кароль
Палац «Україна», 29 жовтня – 2 листопада

Фото: Ольга Танасійчук
Фото: Ольга Танасійчук

Погодьтеся, сім сольних концертів поспіль на головній сцені країни – це вражає! А саме такий варіант очікує фанів Тіни Кароль у кінці жовтня – на початку листопада. Додамо, що ці концерти є частиною масштабного всеукраїнського туру, який почався 2 жовтня у Львові, а завершиться 30 березня у Рівному. Очікується ефектне шоу з багатокамерною зйомкою, паралельним монтажем із графікою та візуальними ефектами, а також сучасною хореографією.

ДЕСЕРТИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ ТА ТРАДИЦІЙНОЇ ЕСТРАДИ


Bel'Etage, 20 жовтня

Американський джазовий вокаліст та піаніст Джонні О'Ніл у січні вже порадував київських шанувальників джазу своїм мистецтвом. І ось нині він повертається, щоб презентувати свій новий альбом. Крім нього у складі тріо – відомий нью-йоркський барабанщик Чарльз Гулд та контрабасист Арк Овруцький. Концерт, організований Міжнародним джазовим абонементом, відбудеться в рамках проекту «Джаз з Нью-Йорка».

Деміен Ескобар
Палац «Україна», 17 жовтня

Нині музичний напрямок під назвою «crossover violin», в якому поєднуються класика з іншими жанрами – джазом, роком, попом, набув неабиякої популярності в усьому світі. Минулого року кияни аплодували майстерності Девіда Гаррета, а нині до нас їде американська зірка Деміен Ескобар. У його доробку – й участь у шоу «У Америки є талант», і виступи в Білому Домі.

Кейко Мацуї
Палац «Україна», 28 жовтня

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Київська публіка добре знає і любить японську піаністку Кейко Мацуї. Складно було б навіть порахувати, скільки концертів вона дала в українській столиці. В нинішній програмі артистка презентуватиме новий альбом під назвою «Journey to the Heart», що значить «Подорож до серця». Отже вона постарається донести до публіки гаму почуттів та людських переживань. Кейко буде грати в супроводі відомого київського оркестру Lords of the Sound.

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-