Тиждень українського кіно пройде у Страсбурзі

Тиждень українського кіно пройде у Страсбурзі

Відео
Укрінформ
За підтримки Держкіно України у Страсбурзі (Франція) пройде Тиждень українського кіно «Україна у фокусі».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

 "З 6 до 14 жовтня в одному із найстаріших кінотеатрів Європи «Одісей» та в кінозалі «Палацу Європи» у Страсбурзі будуть показані 5 українських повнометражних та 4 короткометражні стрічки. Це «Чужа молитва» Ахтема Сеітаблаєва (показ 6 жовтня), «Рідні» Віталія Манського (7 жовтня), «Червоний» Зази Буадзе (12 жовтня), «Сторожова Застава» Юрія Ковальова (14 жовтня) та короткометражні стрічки учасників і переможців Одеського міжнародного кінофестивалю – «Кров’янка» Аркадія Непиталюка, «У Манчестері йшов дощ» Антоніо Лукіча та Валерії Кальченко, «Цвях» Філіпа Сотниченка, «Випуск’97» Павла Острікова (показ 7 жовтня). Також в рамках «України у фокусі» буде показано фільм класика українського кіно Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» (8 жовтня)", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Міжнародний театральний фестиваль "Марія" відбудеться 4-9 жовтня у Києві

Свої роботи глядачам - а це жителі Страсбурга, дипломати 47 держав-членів Європи, співробітники Секретаріату, органів Ради Європи та інституцій Європейського Союзу - особисто представлять режисер Ахтем Сеітаблаєв («Чужа молитва»), продюсер Юлія Сінькевич («Рідні»), сценарист та автор однойменної книги Андрій Кокотюха («Червоний»), режисери Антоніо Лукіч («У Манчестері йшов дощ») та Павло Остріков («Випуск’ 97»).

У рамках «України у фокусі» також пройдуть зустрічі голови Держкіно Пилипа Іллєнка з представниками Європейського фонду підтримки кіновиробництва «Єврімаж» (Eurimages), кіноіндустрії Франції та з українською громадою Ельзасу щодо перспектив розвитку українського кінематографа як складової європейського культурного простору.

Тиждень українського кіно організовано постійним представництвом України при Раді Європи та Держкіно спільно з мерією Страсбурга. Співорганізатор та партнер заходу - Одеський міжнародний кінофестиваль. Також серед партнерів Тижня українського кіно – кінотеатр «Одісей» (Страсбург), авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», організації української громади в Ельзасі – «М.І.С.Т.» та «Promo Ukraїna».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-