Московський театр покаже виставу, присвячену судилищу Росії над Сенцовим

Московський театр покаже виставу, присвячену судилищу Росії над Сенцовим

Укрінформ
Московський незалежний театр документальної п'єси «Театр.doc» 23 вересня покаже в столиці Росії виставу «Війна близько», одна з частин якої присвячена процесу над українським режисером Олегом Сенцовим та іншими фігурантами справи «кримських терористів».

Про це провідомляє "Крим. Реалії".

«Помолвка» – документальний проект за матеріалами судової справи Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Війна вже прийшла, і у звичайних хлопців, які потрапили в радіус її дії – вибір. Важкий вибір», – йдеться в афіші на сайті театру.

«Що робити, коли зло перемагає? Олег Сенцов нікого не вбив, нічого не вкрав – засуджений до 20 років і сидить на суворому режимі... Ми граємо виставу «ВІЙНА БЛИЗЬКО», одна з частин якої присвячена справі Олега Сенцова. Приходьте... Хоч би пам'ятати, що це відбувається. Хоч би не забувати», – написала у Facebook керівник «Театр.doc» Олена Греміна.

Читайте також: Вистава за п'єсою Сенцова стала прологом до Міжнародного конгресу ПЕН у Львові

Прем'єра вистави «Війна близько» відбулася в серпні 2016 року.

Як відомо, Сенцова разом із Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-