Мінкультури: Форум видавців цьогоріч потребує пильної охорони

Мінкультури: Форум видавців цьогоріч потребує пильної охорони

Укрінформ
Міністерство культури із занепокоєнням сприйняло офіційну заяву Форуму видавців щодо погроз з боку представників радикальних організацій з приводу запланованої презентації книги «Майя та її мами» Лариси Денисенко і звернулося до правоохоронців не допустити під час його заходів інцидентів, що становитимуть загрозу учасникам та відвідувачам.

    Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті міністерства.

«Ознайомившись із оприлюдненим листом цих громадських об’єднань, ми прийшли до висновку, що організатори та учасники Форуму мають підстави тривожитися за безпеку цього заходу, за власне здоров’я та за здоров’я відвідувачів – дорослих і надто малих... Ми вважаємо, що Форум видавців як захід нині потребує пильної охорони. Тому Міністерство культури звертається до органів правопорядку та безпеки з проханням вжити всіх заходів для недопущення під час Форуму інцидентів, що загрожуватимуть життю і безпеці його учасників та відвідувачів», - підкреслюється в документі. 

Зазначається, що подібні заяви радикальних організацій вносять розбрат у наше суспільство, працюють на руку зовнішньому ворогу, агресору, що веде проти України гібридну війну, завдає втрат іміджу України як європейській країні. 

«Ми переконані, що Форум як простір вільної думки потребує спільної підтримки з боку влади та громадянського суспільства. Гуртуймося і бережімо цей простір!» - закликали в міністерстві. 

Як повідомлялося, на початку вересня організатори «Форуму видавців - 2017» отримали лист із погрозами та вимогою скасувати заплановану презентацію книги Лариси Денисенко «Майя та її мами», підписаний 15-ма регіональними львівськими громадськими організаціями. Внаслідок цього одну з запланованих презентацій у Львівській обласній бібліотеці для дітей з міркувань безпеки було скасовано. Окрім цього, представники видавництва «Видавництво», яке видало книгу, та її автор протягом останніх двох тижнів отримують погрози.

Читайте також: Лутковська: Погрози учасникам Форуму видавців – дискримінація

Лариса Денисенко - журналістка, правозахисниця, посланниця доброї волі ООН в Україні. У її книзі «Майя та її мами» розглядаються  питання етнічного різноманіття, соціального походження, гомосексуальної орієнтації, рівності людей. Книга має на меті виховання толерантного ставлення дітей до представників різноманітних соціальних груп та поваги до прав людини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-