Про головного героя «Червоного» знімуть ще два фільми - режисер

Про головного героя «Червоного» знімуть ще два фільми - режисер

Укрінформ
Про головного героя фільма «Червоний» знімуть ще дві стрічки.

Про це на зустрічі з творцями картини заявив режисер Заза Буадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми перемогли у десятому конкурсі Держкіно, будемо знімати пріквел. Нам стало цікаво: в цьому фільмі («Червоний» - ред.) герой приходить як герой і йде як герой, але ж герої не падають з неба. Це дуже цікавий процес — що ж це таке. Тому новий фільм ми вирішили присвятити генезису героя», - сказав Заза Буадзе.

Читайте також: У Чикаго покажуть кінострічку про українську еміграцію

За його словами, вже в жовтні мають бути підписані контракти.

«Зараз йде дуже брудна кампанія проти Держкіно, проти Пилипа Іллєнка. Ми всі чекаємо. Ми планували розпочати зйомки вже в цьому році — частина, кілька зимових сцен. А решта — навесні наступного року. Якщо контракти будуть підписані, то відразу ж почнемо знімати», - підкреслив режисер.

Він уточнив: якщо «Червоний» знятий за мотивами третьої глави однойменного роману Андрія Кокотюхи, то пріквел буде за мотивами перших двох глав.

«Це великий історичний відрізок з 1936-го, коли Данило Червоний був студентом Львівського університету, по 1945 рік, коли його, хорунжого УПА, заарештували і відправили в табір. Ось така велика історія становлення героя», - зазначив Буадзе.

Режисер повідомив, що в результаті задумана трилогія - буде ще й продовження.

«Це буде велика трилогія, епос про Данила Червоного. Мені самому цікаво, як пазл збереться, що буде в результаті. І нинішній фільм буде частиною цього пазлу — як Данило Червоний став героєм, як звалилася на нього місія, яка змінює все навколо. Ось про це ми і зняли цей фільм», - сказавши Буадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-