«Золотого Лева» на Венеціанському кінофестивалі виграла американська фентезі-мелодрама

«Золотого Лева» на Венеціанському кінофестивалі виграла американська фентезі-мелодрама

Укрінформ
«Золотого Лева» на 74 Венеціанському кінофестивалі, що завершився у суботу ввечері, виграв американський фільм «Форма води» ("The Shape of Water"), знятий мексиканським режисером Гільєрмо дель Торо.  

Про це повідомляє DW.

«Форма води» - мелодрама з елементами фентезі. Головна героїня картини - прибиральниця наукової лабораторії, в якій вивчають людину-амфібію. Вона закохується в істоту і допомагає їй втекти.

Картині "Фокстрот", що є копродукцією Ізраїлю, Франції та Німеччини, дістався Особливий приз журі під головуванням Аннетт Бенінг.

Спеціальний приз журі отримав австралійський фільм «Мила країна».

«Срібного Лева» за кращу режисуру отримав Ксав'є Лагран за фільм "Опіка", а кращим сценаристом визнано Мартіна МакДону - за картину "Три рекламні щити на кордоні Еббінг, Міссурі".

Кубок Вольпі за кращу жіночу роль отримала Шарлотта Ремплінг, яка знялася у стрічці "Ханна", а за кращу чоловічу роль - Камел Ель Баша, який зіграв в "Образі".

У секції «Горизонти» перемогла стрічка «Ніко, 1988» (копродукція Італії та Бельгії) Сузанни Нікк’яреллі, що розповідає про культову німецьку співачку, яка записується з групою The Velvet Underground.

Серед VR-картин переможцем названо «Пробудження Ардена» Юджина Чунга.

Нагороду імені Марчелло Масстрояні отримав Чарлі Пламмер за роль у фільмі «Покладіться на Піта».

74 Венеціанський кінофестиваль проходив із 30 серпня до 9 вересня на острові Лідо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-