У Києві представили директора Українського інституту книги

У Києві представили директора Українського інституту книги

Укрінформ
Офіційне представлення директора Українського інституту книги Тетяни Терен, через тиждень з часу підписання контракту між нею і Міністерством культури, відбулося у вівторок в Укрінформі. 

"Формат інституції, яка тільки створюється фактично з нуля, багато в чому залежатиме від керівника. І тому такий інтерес викликав конкурс на посаду директора Українського інституту книги. Конкурс був дуже серйозний, у ньому взяли участь 9 кандидатів. Це безпрецедентно для Міністерства культури. Переможницю конкурсу Тетяну Терен на підставі рішення конкурсної комісії призначено директоркою Українського інституту книги. Її багато хто знає як журналістку, кураторку книжкових проектів і літературних програм", - сказав заступник міністра культури Юрій Рибачук.  

Він зазначив, що було зроблено все для того, щоб конкурс пройшов відкрито і прозоро. Щоб уникнути звинувачень в упередженості чи тиску на конкурсну комісію, Мінкультури делегувало свою квоту у ній  представникам зарубіжних культурних інституцій.

"Зараз директора чекає огром роботи. Треба знайти адекватне приміщення, набрати штат, створити наглядову раду. Це завдання, над практичним втіленням якого ми зараз думаємо, тому що якщо Міністерство культури так прозоро і чітко провело конкурс на посаду директора, то бажаючих увійти до наглядової ради теж буде багато. А їх має бути всього 7", - підкреслив Рибачук.  

За його словами, загалом же зроблено вагомий крок до запуску інституції нового типу, які є в багатьох країнах і про яку давно мріяли у нас. 

"Український інститут книги - це установа, яка реалізовуватиме державну політику у сфері книговидання, книгорозповсюдження, промоції української літератури і читання. Очікування від цього інституту надзвичайно великі", - сказав заступник міністра. 

Як зазначила Терен, ключове питання - це формування команди, яке уже розпочалося. 

"У вересні на Форумі видавців, де відбудеться презентація Українського інституту книги, ми зможемо презентувати нашу чіткішу стратегію і познайомити з нашими першими членами команди, серед яких буде багато фахових, авторитетних і відомих в книжковому середовищі людей", - сказала вона, додавши, що є проблема, пов'язана з оплатою праці цих людей, яку Міністерством культури намагається вирішити. 

Читайте також: В Україні випустили книгу-комікс про події Української революції

За її словами, це будуть люди, які очолять ключові напрямки, але штат Інституту книги буде формуватися поступово і з часом це буде кілька десятків людей. 

Щодо приміщення, яке отримає Український інститут книги, то це буде не просто офіс для працівників, У перспективі планується зробити з нього культурний центр, де відбуватимуться важливі події, дискусії, освітні проекти. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-