Фестивальний серпень. З «Заходу» на «Схід» та інші маршрути

Фестивальний серпень. З «Заходу» на «Схід» та інші маршрути

Аналітика
Укрінформ
Новий тренд – благодійні виступи й безалкогольний статус

Фестивальна активність на українських музичних майданчиках після вельми насиченого різноманітними заходами липня у серпні не піде на спад, а скоріше набере нових сил. Отож, шановні меломани приготуйтесь отримати чергову порцію корисної інформації про музичні фестивалі серпня. А вибір дійсно немаленький, а крім того, більшість фестів «окупували» такі місцевості, які самі по собі є доброю принадою для туристів.      

Бандерштат

Веб-сайт: bandershtat.org.ua

Місце проведення: Луцьк/Рованці

Дати: 4-6 серпня

Ціни - 500 грн за всі дні

Фестиваль українського духу «Бандерштат» в цьому році відзначатиме своє перше десятиріччя. Нагадаємо, що «найкрутішими»  специфічними особливостями  цього заходу є безалкогольний формат та програма так званих «гутірок» - зустрічей та дискусій з відомими людьми. До речі, за 10 років «Бандерштат» відвідало понад 100 тис. гостей.

Лайн-ап. Серед учасників програми цьогорічного дійства ми бачимо безліч популярних гуртів та солістів - Ot Vinta, O.Torvald, Бумбокс, Антитіла, Без обмежень, Тартак, Воплі Відоплясова. Скрябін, Жадан і Собаки, Тінь Сонця. Не менш цікавим видається перелік артистів, що виступатимуть на так званій «тихій сцені» з акустичними сетами - Крихітка, 5 Vymir, Panivalkova, Очеретяний Кіт тощо. А на денному концертному майданчику URBAN-Stage зберуться представники альтернативної та важкої музичної сцени за України та зарубіжжя. 

Woodstock Ukraine

Веб-сайт: woodstock.in.ua

Місце проведення: аеродром Цунів, Львівська обл.

Дати:  11-13 серпня

Ціни - вхід безкоштовний, потрібна тільки реєстрація на сайті

Організатором цієї серії фестивалів, назва якої нагадує про легендарний Вудсток, є Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця». Так що і сам фест є благодійним - глядачі можуть насолоджуватися музикою безкоштовно, а учасники виступають на безгонорарній основі.

Лайн-ап. Концертну програму фестивалю складатимуть виступи здебільшого вітчизняних виконавців (Epolets, Fiolet, Патроничі, Кораллі, Detach та інші), але будуть і зарубіжні гості, наприклад, італійці з гурту Le Basour, про яких ми вже згадували у нашому путівнику українськими фестивалями.

Zaxidfest

Веб-сайт: zaxidfest.com

Місце проведення: Родатичі, Львівська обл.

Дати: 18-20  серпня

Ціни - квиток на один день - 660 грн, на всі три дні - 990 грн.

Схоже на те, що і в цьому році наймасштабнішою подією в українському фестивальному русі стане Zaxidfest. Нагадаємо, що свою історію він веде з 2009 року, а основні напрямки - це рок і етно. З 2011 року місцем проведення стали мальовничі Родатичі на Львіщині.

Лайн-ап. Одним з доказів масштабності та «крутості» цього фесту є справді зірковий склад учасників, серед яких такі представники «вищого ешелону» сучасної музичної сцени як Editors з Великої Британії, а також американскі альтернативщики Breaking Benjamin та британська пост-хардкор команда Enter Shikari, яка у минулому році вже «запалювала» на Західфесті. Фани «важкої» музики чекають нових зустрічей з такими улюбленими бандами, як In Extremo (фолк-метал, Німеччина), Dark Tranquility (мелодійний death-metal, Швеція),  Pain (industrial-metal, Швеція). Ми вже не кажемо про низку зірок сучасної української сцени - Onuka, Pianoboy, Тартак, Detach, Христина Соловій тощо.

Z Games

Веб-сайт: z-games.com.ua

Місце проведення: Кароліно-Бугаз, Одеська обл.

Дати:  21-27 серпня

Ціни - квиток на весь тиждень - 1190 грн.

Організатори цього заходу позіціонують його як «найбільший спортивно-музичний фестиваль Східної Європи». Вперше він відбувся у 2010 р. і з тих пір щороку привертає увагу фанів екстремального спорту та сучасної музичної культури.

Лайн-ап. Цього разу в афіші фесту ми бачимо американську скейт-панк команду Zebrahead,  улюбленця українських любителів потанцювати, хлопця з сценічним ім'ям Monatik, а також популярних світових діджеїв, колективи з України та зарубіжних гостей.

Схід-Рок     

Веб-сайт: zaxidfest.com

Місце проведення: Фортеця XVIII ст. «Круглий двір», Тростянець, Сумщина  

Дати: 25-26 серпня

Ціни - квиток на один день - 250 грн, на два дні - 400 грн

Як ми вже казали в минулому році, якщо є Захід, то має бути і Схід. Отже, цей фестиваль на Слобожанщині цього року буде проводитися вп'яте. Місце зустрічі не міняється - фортеця XVIII ст. «Круглий двір». До речі організатори обіцяють розмістити гостей безкоштовно у наметовому містечку на території дендропарку з символічною назвою «Нескучное».

Лайн-ап. Серед хедлайнерів головної сцени такі популярні в Україні гурти та виконавці, як ВВ, Антитіла, O. Torvald, Сергій Бабкін, Гражданин Топинамбур. Крім того, очікується виступ італійських «альтернативщиків» Le Basour.

Koktebel Jazz Festival

Веб-сайт: koktebel.info

Місце проведення: Чорноморськ, Одеська обл.

Дати:  24-27 серпня

Ціни - абонемент на всі дні - 1290 грн, квиток на один день - 190 грн, 550 грн

П'ятнадцятий фестиваль під брендом Koktebel Jazz Festival не може нині відбуватися в тому місці, де він народився, скажімо так, з дуже поважних причин. В 2014-15 рр. подію приймала Затока. Цього разу, як і минулого року, його концертні майданчики розмістяться також під Одесою - у Чорноморську. 

Лайн-ап. У складі учасників фестивалю цього року ми бачимо гостей з Великої Британії: Asian Dub Foundation та Red Snapper, з Німеччини - Shantel & Bucovina Club Orkestar, зі Швеції - Jay Jay Johanson, а також низку популярних українських гуртів та виконавців - ManSound, Katya Chilly Group 432 Гц, The Вйо, Роман Коляда.

Ше.Фест

Веб-сайт:  shefest.org.ua

Місце проведення: с. Моринці, Черкаська обл.

Дати:  12-13 серпня

Ціни: вхід вільний

Село Моринці на Черкащині відомо усім, як місце народження Великого Кобзаря. А фестиваль, присвячений нашому великому земляку, проводиться вже вчетверте. Треба сказати, що цього року фестиваль має благодійну складову - проводиться збір коштів для підтримки українських військових. А ще, подібно «Бандерштату» Ше.Фест заявляє про свій безалкогольний статус.  До речі, крім виступів музичних колективів, тут працюватимуть просвітницька галявина, галявина художника, дитяча галявина та низка інших активностей.

Лайн-ап. Серед учасників концертної програми популярні вітчизняні виконавці - Kozak System, Мотор'ролла, Vivienne Mort, Веремій, Кораллі та інші.

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-