Ахеджакова і Лозниця представили на ОМКФ стрічку

Ахеджакова і Лозниця представили на ОМКФ стрічку "Лагідна"

Укрінформ
На 8-ому Одеському міжнародному кінофестивалі російська акторка Лія Ахеджакова та український режисер Сергій Лозниця представили стрічку "Лагідна", що претендувала на "Золоту пальмову гілку" 70-го Каннського кінофестивалю.

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ. 

"Показ "Лагідної" викликав справжній ажіотаж у Фестивальному центрі "Родіна". Це українська прем’єра стрічки, на створення якої Сергія Лозницю надихнув однойменний твір Достоєвського ("Кроткая". - Ред.)", - ідеться в повідомленні. 

Перед показом стрічки Ахеджакова висловила подяку режисеру.

Читайте також: Лія Ахеджакова стане спеціальним гостем на 8 Одеському кінофесті

"Я кілька років не знімалася не тому, що не запрошували, а тому, що нічого було сказати. Я щаслива, що раптом знадобилась моєму улюбленому режисеру, картини якого ми відслідковували й передавали одне одному. Це подарунок долі! Хоча роль і маленька, проте це те, що я хочу, і те, на що я завжди погодилась би", - сказала Ахеджакова.

Режисер стрічки зазначив, що "це перший показ фільму на території, мешканцям якої не потрібно нічого пояснювати - всі усе розуміють".

А співпродюсер "Лагідної", продюсер Solar Media Entertainment Сергій Лавренюк додав: "Дуже символічно, що другий офіційний показ цієї картини, після Каннського кінофестивалю, в Україні". 

Фільм "Лагідна" створювався в копродукції 7 країн: Литви, Латвії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Росії та України.

Фото: ОМКФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-