Каннського призера “На межі” повезуть на Одеський фестиваль

Каннського призера “На межі” повезуть на Одеський фестиваль

Укрінформ
Драма "На межі" німецького режисера Фатіха Акіна, яка принесла Дайан Крюгер приз за найкращу жіночу роль 70-го Каннського кінофестивалю, буде представлена у програмі "Фестиваль Фестивалів" на Одеському міжнародному кінофестивалі-2017 (ОМКФ).

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

"Фільм "На межі" - драматична історія жінки на ім’я Катя, яка втратила чоловіка й маленького сина через вибух бомби. Головна героїня починає пошук винуватців і причин убивства. Адвокат і найкращий друг її померлого чоловіка представляє інтереси жінки в суді. Судовий процес над двома підозрюваними - молодою парою неонацистів - доводить Катю до межі, однак вона не зупиняється у пошуках справедливості", - зазначається в повідомленні.

Дайан Крюгер, яка зіграла головну героїню, удостоєна призу в Каннах за найкращу жіночу роль. Приймаючи нагороду, актриса присвятила свою перемогу всім, хто "пережив терористичний акт, хто, втративши все, намагається зібрати себе по шматочках і продовжувати жити".

Читайте також: Український фільм отримав престижну нагороду в Карлових Варах

Роль у драмі "На межі" стала для Крюгер першою, зіграною рідною німецькою мовою. Світову популярність актрисі принесли зйомки у Голівуді. Серед найпопулярніших її робіт - фільми "Одержимість", "Троя" і "Безславні виродки".

Перший повнометражний фільм Фатіх Акін "Швидко і без болю" зняв 1998 року. Дебют німецького режисера турецького походження отримав "Бронзового леопарда" у Локарно. Міжнародного визнання Акін досяг у 2004 році завдяки фільму "Головою об стіну", який був відзначений "Золотим Ведмедем" на Берлінале. Вже за три роки нова його стрічка "На краю раю" отримала приз за найкращий сценарій у Каннах, а ще два роки потому із комедією "Душевна кухня" режисер виграв спеціальний приз журі на Венеційському кінофестивалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-