Фільм про Сенцова безкоштовно покажуть у більш, ніж 20 містах

Фільм про Сенцова безкоштовно покажуть у більш, ніж 20 містах

Укрінформ
В одеському Зеленому театрі 13 липня відбудеться спеціальний показ документального фільму "Процес" Аскольда Курова, приурочений до дня народження його головного героя - українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє компанія Артхаус Трафік на своїй сторінці у Facebook.

"Свій 41-ий день народження Сенцов відзначає у російській в'язниці - після анексії Криму Росією режисера заарештувала ФСБ, його звинувачено у плануванні терактів і вивезено до Москви. Після року в ув'язненні його засудили до 20 років колонії, незважаючи на те, що свідчення звинувачення були дані під тиском, та відсутність доказів. Олег Сенцов не визнав своєї провини", - ідеться в повідомленні.

У цей день українського режисера підтримають не лише в Одесі - покази фільму Курова відбудуться більш ніж на 20 локаціях у Києві, Вінниці, Запоріжжі, Ізюмі, Костянтинівці, Львові, Рівному, Сєверодонецьку та інших містах. Вхід на сеанси безкоштовний.

Читайте також: У Конгресі США стежитимуть за справами Сенцова, Сущенка та інших

Фільм демонструється мовою оригіналу з англійськими субтитрами. Організатори події також закликають усіх небайдужих надсилати листи Олегу і підтримувати його сім'ю через сайт solidarityua.info.

Міжнародна прем'єра фільму відбулася в позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі. Українські глядачі вперше побачили стрічку у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

"Процес" Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби сім'ї, друзів та адвокатів звільнити режисера з ув'язнення. Назва стрічки - "Процес" - відсилає до кафкіанської абсурдності подій, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

До звільнення режисера і активіста неодноразово закликала світова громадськість. Зокрема, із відкритим зверненням до влади Російської Федерації зверталася Європейська кіноакадемія, її голова Вім Вендерс, режисери Педро Альмодовар, Агнешка Голланд, Кен Лоуч та багато інших митців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-