Фестивальний липень. Від джазу на Дніпрі до металу на чорноморському узбережжі

Фестивальний липень. Від джазу на Дніпрі до металу на чорноморському узбережжі

Аналітика
Укрінформ
Музичне меню липня настільки насичене й розмаїте, що задоволеними мають залишитися усі

Як відомо, влітку головні музичні події відбуваються просто неба, на численних фестивалях. І саме у липні спостерігається найбільша фестивальна активність. Отже, як і в минулому році, ми пропонуємо короткий путівник українськими музичними фестивалями. Щодо стилів і напрямків: у нашому матеріалі знайдуться варіанти на будь-який смак – від джазу до важкого металу.

Atlas Weekend
Веб-сайт: atlasweekend.com
Місце проведення: Київ, ВДНГ
Дати:  28 червня – 2 липня.
Ціни: абонемент на всі дні – 1800 грн

Напевно, саме Atlas Weekend є головним претендентом на звання наймасштабнішої музичної  події нинішнього літа.  Почавшись ще у червні, він охопить ще й перший липневий уікенд.  За 5 днів на 8 сценах виступить близько 200 артистів, а на 80 га території, крім музичних сцен, розмістились ще три десятки розважальних локацій для дорослих та дітей. 

Лайн-ап: Серед учасників цьогорічного фестивалю є і представники «вищої ліги» сучасної музичної сцени нашої країни – Onuka, O.Torvald, Detach, і заслужені ветерани – Брати Гадюкіни, Табула Раса, Бумбокс тощо. Не можна не згадати й про крутих зарубіжних гостей, таких як популярні британські «альтернативщики» з гурту Kasabian, популяні «піонери рейву» The Prodigy, норвезький електронний дует Royksopp та багато інших. 

Тарас Бульба
Веб-сайт: tarasbulba-fest.com
Місце проведення: м. Дубно, стадіон «Спартак».
Дати: 14-16 липня
Ціни: 100-850 грн.

Організатори назвали свій захід «фестивалем впертого духу». На фестивальному майданчику працюватиме три сцени – головна, альтернативна та «джем-акустична». У порядку денному також літературна програма, кінопрограма, виступи кобзарів, дискотеки, цікаві екскурсії. Кілька слів про історію цього фесту. Почалося все у 1991-94 роках. Потім багаторічна перерва – і «відродження» у 2002 році.   

Лайн-ап: серед учасників фесту значаться понад 50 рок-команд, серед яких відзначимо Detach, Stoned Jesus, Sinoptik, Sasha Boole, Мотор'Ролла. 

Black Sea Metal Festival
Веб-сайт: www.facebook.com/BlackSeaMetalFestival/
Місце проведення: Чорноморськ, Metropolis Arena
Дати: 14-16 липня
Ціни: абонемент на всі дні – 350 грн

Особливістю цього фестивалю можна вважати, крім усього іншого, вельми демократичну ціну – 350 грн за всі три дні. З назви фесту слідує його оріентація – метал. А відбудеться він вже вчетверте. Зважаючи на пристрастя цільової аудиторії, організатори обіцяють гостям на додачу до музичної програми ще й смачне унікальне крафтове пиво. 

Лайн-ап: крім низки українських гуртів на чолі з популярними Sunrise, на глядачів чекають зустрічі з гостями з Польщі, Німеччини, Норвегії, Румунії та інших країн. 

Чайка Moto Open Fest
Веб-сайт: motoopenfest.kiev.ua
Місце проведення: Київ, автодром «Чайка»
Дати: 15-16 липня
Ціни: один день – 300 грн, абонемент на два дні – 550 грн. 

Якщо ви – затятий прихильник «залізних коней» та всього, що з ними пов'язано, а до того ж любите драйв справжнього року, тоді вам саме сюди, бо тут протягом двох днів ці дві теми поєднаються в одне шалене «мотомузичне» дійство.  

Лайн-ап: Перелік учасників концертної програми очолюють легендарні британці з гурту Uriah Heep, та фінські рок-монстри, переможці Євробачення-2006. Ми впевнені, що на «Чайці» обов'язково прозвучать «Липневий ранок» у виконанні Uriah Heep, а Lordi не підуть зі сцени, не виконавши свій єврохіт Hard Rock Hallelujah. Іменитих зарубіжних гостей підтримають українські команди. 

Файне Місто
Веб-сайт: fainemisto.com.ua
Місце проведення: Тернопіль, Іподром.
Дати: 20-23 липня
Ціни: 560-860 грн

Народився цей фестиваль у 2013 році, а свою назву він отримав, як неважко здогадатися, від суперхіта «Братів Гадюкіних» – «Файне місто Тернопіль».  Головні цілі заходу – популяризація активного відпочинку, української культури та розвиток фестивального руху в нашій країні. 

Лайн-ап:  Цього року в фестивальній афіші багато зарубіжних гостей – ліричні фінські рокери з гурту Poets of the Fall, популярні німецькі альтернативщики Guano Apes, метал-кор гурт з Німеччини Caliban, валлійська команда Skindred, відомі німецькі металісти Rage та інші. Україну представляють «Димна Суміш», «Друга Ріка», O.Torvald, «Антитіла», Христина Соловій, «Табула Раса», Сергій Жадан, Detach, і це ще не все... 

Імпульс-Фест
Веб-сайт: impulse-fest.com
Місце проведення: Харків, Арт-завод «Механіка».
Дати: 28-30 липня
Ціни: один день – 350 грн, абонемент на всі дні – 670 грн. 

Перший фестиваль «Імпульс» відбувся у Харкові 2008 року. Тоді, а також у 2010-12 роках, він проходив у клубі «Жара», а з минулого року цей захід змінив свій формат і з клубу «переїхав» на свіже повітря. Цього разу Головну сцену (яку назвали Парковою) буде розміщено на майданчику площею 4000 кв.м. з натуральним газоном, декораціями, фудкортом та барами. Мала сцена буде працювати у приміщенні майданчика «ДвижМаш» поруч із парковою зоною. 

Лайн-ап: музичне меню цього фесту вельми різноманітне та «смачне». Особливо воно припаде до смаку шанувальникам сучасної української музики, бо у списку виконавців багато лідерів сучасної української рок-та поп-музики: ТНМК, «Бумбокс», O.Torvald, «СКАЙ», «Друга ріка», «Animal Джаz», Сергій Бабкін, Detach. 

Джаз на Дніпрі
Веб-сайт: jazz-dnepr.com
Місце проведення: Дніпро, сцена Монастирського острова
Дати: 22-23 липня
Ціни: від 250 до 2200 грн.

«Джаз на Дніпрі» можна віднести до справжніх ветеранів фестивального руху, бо він народився у далекому 1968 році. Після багаторічної перерви, 2016 року він пережив «друге народження», і будемо сподіватися, що в майбутньому він буде залучати все більше й більше поцінувачів справжньої якісної музики. 

Лайн-ап. Організатори фесту підготували кілька спеціальних, так би мовити, ювілейних виступів. 100-річчю великого піаніста Телоніуса Монка буде присячений виступ топ-музикантів Бенні Гріна (США) та Дадо Мороні з Італії. Зіркою концерту на честь 100-річчя «першої леді джазу» Елли Фітцджеральд стане американська вокалістка Петті Остін. Ще одне гучне ім'я – американський клавішник, трубач та вокаліст Джой ДіФранческо. 

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-