«Словник музичних термінів» впорядкували в Івано-Франківську

«Словник музичних термінів» впорядкували в Івано-Франківську

Укрінформ
Івано-Франківська обласна музична філармонія видала «Словник музичних термінів».

Про це кореспондентові Укрінформу в Івано-Франківську розповів упорядник та директор обласної філармонії Василь Тимків, який разом з Оленою Подручною є упорядником видання.

«Ми підписали з видавцем Вадимом Карпенком договір у рамках загальної програми «Український простір». Я і Олена Подручна працювали над словником досить довго. Видали за кошти обласної філармонії та спонсорів. Ми нічого не змінювали, лише уточнили терміни, бо це мають робити музичні теоретики. А тому ми бачили своїм завданням привернути увагу до цієї проблеми. Ми ніби закликали суспільство: читайте, підкреслюйте, критикуйте, кажіть. Терміни змінюються, а термінологія свідчить про те, наскільки мова є живою і розвивається», - зазначив Тимків.

Він зауважив, що «Словник музичних термінів» стане п’ятим в Україні. Перший побачив світ ще у 1930 році.

«У наших словниках не було слова диско-музика, дискотека, а стосовно того ж джазу писали «сєгодня слушаєт он джаз, а завтра родіну продаст». Реально, музичне життя йде вперед. Правильно було б, якби  такий словник видавали кожні три роки. Тоді ми могли б викидати архаїзми, звужувати їх значення і вводити нові терміни», - переконаний Тимків.

«Словник музичних термінів» передано в усі музичні школи Прикарпаття. Вартість словника – 150 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-