Україна цього року буде представлена на багатьох кінофестивалях класу

Україна цього року буде представлена на багатьох кінофестивалях класу "А" - голова Держкіно

Укрінформ
Україна цього року представить свою кінопродукцію на багатьох престижних кінофестивалях.

Про це розповів на прес-конференції в Укрінформі голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Україна також буде представлена цього року на багатьох престижних фестивалях класу "А", я вже про це точно знаю... Нам буде чим пишатися цього року", - сказав він.

Водночас, Іллєнко не назвав, на яких саме фестивалях буде представлено українське кіно, оскільки першими таке право мають організатори цих кінофорумів.

Крім того, за словами голови Держкіно, цього року в український кінопрокат вийде чимало вітчизняних фільмів. Зокрема, 18 травня відбудеться прем'єра нового фільму режисера Ахтема Сеїтаблаєва "Чужа молитва".

"Я вже знаю дати релізів майже 10 фільмів, більшість із них, практично всі, створено за підтримки Держкіно, але я думаю, що їх буде суттєво більше", - додав Іллєнко.

У свою чергу,  голова Української кінофундації, основний керівник Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі повідомив на прес-конференції, що в Каннах (Франція), де щорічно відбувається престижний кінофестиваль,  створюється український павільйон.

"На щастя, сьогодні є українська кіноіндустрія, яка об'єдналася, і спільними зусиллями ми все ж таки робимо, сподіваюся, досить пристойний павільйон з насиченістю його продуктивної роботи", - сказав він.

За словами Халпахчі, наразі є "дуже цікаві проекти", в тому числі й проекти іноземних авторів, які сьогодні прагнуть знімати в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-