Червона доріжка Євробачення: як це відбувалося

Червона доріжка Євробачення: як це відбувалося

Аналітика
Укрінформ
Конкурсанти поділилися враженнями від Києва і назвали власних фаворитів

Сьогодні відбудеться перша генеральна костюмована репетиція першого півфіналу "Євробачення-2017", серед учасників якої - представники Швеції Робін Бенгтссон та Португалії Сальвадор Собрал, яких називають серед головних претендентів на перемогу. Вони виступатимуть у першому півфіналі 9 травня. Ще двоє фаворитів у букмекерів - це представник з Болгарії Крістіан Костов, що виступатиме у другому півфіналі 11 травня, та виконавець з Італії Франческо Габбані, який співатиме відразу у фіналі 13 травня. 

Всі вони, а також решта учасників цього міжнародного пісенного конкурсу пройшли вчора червоною доріжкою і поспілкувалися з журналістами. Конкурсанти відзначали високу організацію "Євробачення" у Києві, красу міста, привітність киян і команди організаторів, вражалися великій кількості ЗМІ та фанів, охоче співали на камеру, часто разом зі своїми командами, і градус енергетики просто зашкалював. Це теж виглядало як костюмована репетиція "Євробачення" у Києві. 

Буде круто на сто відсотків - ведучі Скічко, Остапчук та Мірошниченко

Трійця ведучих "Євробачення-2017", осяяних усмішками, мов з обкладинки глянцю, Олександр Скічко, Володимир Остапчук та Тімур Мірошниченко, що пройшли майже на початку дефіле, розповіли журналістам, що найбільше переживають за учасників конкурсу, у яких багато роботи, і обіцяли, що "буде круто сто відсотків".

"Вважаємо, що найважче буде стримати свої емоції і нерви, коли вийдемо на сцену з розумінням того, що нас дивляться 200 мільйонів людей і все треба говорити англійською - при тому, що жоден з нас не мав раніше такого досвіду. І що ближче до дати, то більше починаємо нервуватися", - сказали вони. 

А також уточнили, що костюми для "Євробачення", про які зараз точиться чимало розмов, разом з аксесуарами і взуттям вони придбали за власні гроші. Саме в них ведучих і побачать глядачі 9, 11 та 13 травня. 

Мінськ готовий прийняти Євробачення - гурт Naviband із Білорусі

Представники з Білорусі гурт Naviband, який за колорит і пісню "Story of My Life" уже встигли полюбити в Україні, розповіли, що земляки їхнє рішення виступати на конкурсі білоруською мовою дуже вітали, назвали це великою перемогою вітчизняної культури.

"Якщо наступного разу Євробачення поїде до Білорусі, буде класно. Дитяче Євробачення вже було у нас у Мінську. І, за відгуками, це було найкраще Євробачення з погляду організації. Тому і доросле ми проведемо на високому рівні", - сказав Артем Лук'яненко. 

"Ми готові! Ми вже чекаємо, коли це трапиться в Мінську. І ви маєте бути щасливі, що у Києві, в Україні є "Євробачення", - додала Ксенія Жук.

Учасники як друзі, а не конкуренти - болгарин Крістіан Костов 

Конкурсант від Болгарії 17-річний Крістіан Костов поділився враженнями від Києва. Найбільше йому сподобалися Андріївський узвіз і, звичайно, сцена Євробачення. 

"Ви провели неймовірну роботу! Я знаю, що були проблеми з часом і буквально в останні дні ви все зібрали і доробили. Я хотів би сказати слова подяки організаторам за те, що вони роблять для нас. Це не описати словами! Київ - неймовірне місто! Тут чудова атмосфера. Я добре проводжу свій час, я на сьомому небі від щастя", - сказав співак. 

Він додав, що добре підготувався до "Євробачення", і підготовка розпочалася ще 17 березня у Стокгольмі, адже номер йому поставили у Швеції. Вони продовжують працювати над ним у режимі нон-стоп, сподіваючись, що всім його виступ сподобається.

"Конкуренція дуже сильна, але я ставлюся до всіх як до друзів, а не як до конкурентів. Ми всі стали однією великою сім'єю", - підкреслив Крістіан. 

Співачка з Грузії Тако Гачечіладзе: Головна конкурентка - я сама

Представниця від Грузії Тако Гачечіладзе, відповідаючи на запитання журналістів, сказала, що вважає головною конкуренткою саму себе. 

"Тут дуже багато хороших пісень і виконавців, але найбільший конкурент для мене - я сама. Якщо я співатиму дуже добре, то все вдасться", - підкреслила вона.  

Це її друга спроба поїхати на Євробачення, і Тако сповнена рішучості - недарма і пісня у неї називається "Keep The Faith". 

"Настрій дуже хороший. Це невиконаний мій проект. Тож відповідальність у мене цього року набагато більша. І я просто дуже рада, що нарешті тут. І сподіваюся на перемогу", - додала виконавиця.  

Конкурсанти з Ізраїлю, Італії, Словенії: Київ - просто чудовий!

Представник з Ізраїлю IMRI розповів, що вперше в Україні, хоча його прапрадідусь і прапрабабуся родом звідси. "Це добре - бути тут, бачили місто, де вони народилися і виросли. Я маю вчити мову і маю час для цього. Дякую!" - сказав IMRI, останнє слово вимовивши українською.

Не менш харизматичний виконавець з Італії Франческо Габбані також зізнався, що вперше в Україні і враження від неї - просто чудові. 

"Я вражений церемонією червоної доріжки. Мені дуже подобається Київ", - підкреслив Габбані. 

А от представник із Словенії Омар Набер розповів, що вже був у нас на "Євробаченні" у 2005 році.

"Не знаю, це доля чи випадок. Але я щасливий бути тут знову. Не кожен має шанс презентувати свою країну вдруге", - заявив Набер.

Він додав, що перемога в конкурсі залежить від багатьох чинників: "Не тільки музика важлива. Часом визначальним є вокал, часом пісня чи її актуальність, а часом - враження від цілого номера. Це завжди - сюрприз!"

"О.Тоrvald": Представники Швеції і Білорусі - найприкольніші! 

Український гурт "О.Тоrvald" майже замикав дефіле на червоній доріжці. Соліст Женя Галич говорив дуже коротко і сказав, що якби мав нагоду голосувати в національному відборі, то віддав би голос за KADNAY. А на "Євробаченні" звернув увагу на представників Швеції та Білорусі.  

"Якщо чесно, у шведа - найприкольніший трек. І в білорусів", - вважає Галич. 

Про головний месидж своєї пісні артист сказав: "Не витрачайте час дарма. І робіть так, щоб усі ваші близькі і люди, які від вас залежать - від вашого емоційного стану, від вашого часу - отримували задоволення від часу, проведеного з вами".

Ніби відбиваючись від журналістів, він додав, що "О.Тоrvald" розраховують на перше місце, а червона доріжка - "кльова".

Простуючи вздовж червоної доріжки до її фіналу - з одного боку ЗМІ, по той бік фанати, - ми завважували, що співаки, з якими говорили мало не годину тому, ще десь посередині шляху до оглядового майданчика. Звідти команди, що вже подолали цей шлях, "мерседесами", кожна окремо, прямували до Євроклубу на церемонію відкриття "Євробачення". Вони урочисто звідти запускали на повітряних кульках, розписаних намистом у стилі офіційного логотипу "Євробачення", свої національні прапори.

За всім цим дійством з оглядового майданчика спостерігав міністр культури Євген Нищук. "То це ж чудово, що доріжка така довга!" - сказав він. 

Творчій людині довга вистава, хоч і виснажує, приносить задоволення - Нищук 

"Є певні контракти, учасники мають дати певну кількість коментарів, інтерв'ю, фотосесій. Це обов'язковий елемент їхньої програми. Для творчої людини це - як довга вистава, що і виснажує, і приносить задоволення. Співаки знають, що вони в полі багатьох камер європейських ЗМІ, що їх дивляться, що вони відповідальні за свою країну. Тож втомився я іти чи не втомився, не так і важливо", - зазначив міністр.  

Він нагадав, що ідея проводити червону доріжку біля Маріїнського палацу належала йому. 

"Тут є простір, прекрасні київські каштани, картинка на Дніпро, є поєднання з чудовою архітектурою самого Маріїнського палацу. Все це створює приємний настрій. Це якісно, по-європейськи. Найголовніше, що самі учасники це радо сприймають і з погодою поталанило. Зручно і недалеко добиратися до Євроклубу - місця церемонії відкриття "Євробачення", - сказав Нищук. 

Щодо фаворитів він зазначив, що через зайнятість не має можливості відстежувати всі виступи чи навіть невелику частину. 

"Я поклався на певні експертні оцінки і глянув шматочок виступу італійця. Мені він видався харизматичним. Можливо, Габбані - один із фаворитів", - сказав міністр.

І додав, що, як завше, вболіває за наших. Але усвідомлює, що країна, яка приймає конкурс, де-факто не може бути претендентом на перемогу: "О.Torvald" - чудова команда. Вони достойно виступлять, нормально відірвуться. Але вони не є фаворитами, тому що вони - у себе вдома".

Валентина Пащенко, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-