"Січень - Березень" Речинського отримав приз на австрійському кінофесті Diagonale

Укрінформ
Фільм Юрія Речинського "Січень - Березень" (міжнародна назва "Ugly"), створений за підтримки Держкіно України, отримав приз за найкращу операторську роботу на австрійському кінофестивалі Diagonale.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Як зазначило журі фестивалю, "завдяки різноманітності сюжетів, освітленню сцен і композицій та завжди новим кутам зору у фільмі створене відчуття постійного руху, незважаючи на спокійний стиль оповіді". Нагороду отримали оператори картини Вольфганг Талер та його син Себастіан Талер. Повнометражний художній фільм, драма за жанром, створений у копродукції Австрії (Novotny & Novotny Filmproduktion, Ulrich Seidl Filmproduktion) та України (Pronto Film)", - йдеться в повідомленні.

За словами творців картини, цей фільм про потворність людини, про її слабкості, сумніви, її безпомічність перед лицем нещастя. В основі сценарію - історія про хлопця, який втрачає віру, надію і любов.

Проект фільму "Січень - Березень" став одним із переможців п'ятого конкурсного відбору Держкіно. Cвітова прем'єра стрічки відбулася на міжнародному кінофестивалі у Роттердамі, відомому своєю увагою до новаторського та експериментального кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-