Найкращі обкладинки книжок за версією ABCD

Найкращі обкладинки книжок за версією ABCD

Фото
Укрінформ
Британська академія дизайну книжкових обкладинок (ABCD) обрала найкращі роботи за 2016 рік. 

Визначення переможців відбувалося у десяти номінаціях: від дитячої книги до нон-фікшн. Дизайнерів кращих обкладинок нагороджують премією у Лондоні вже четвертий рік поспіль. Цього року було розглянуто понад тисячу робіт, з яких жюрі обрало по 6 обкладинок для кожної з категорій.

Винятком стали "Нон-фікшн" та "Дитяча книга", у них було представлено по 12 книжкових обкладинок. Щодо переможців, то кращою роботою у категорії "Підліткова література" стала ілюстрація Сінема Еркаса, а насичено-червона робота Натана Бертона перемогла у категорії "Наукова фантастика / фентезі". Жовто-блакитна пташка допомогла Джеку Сміту підкорити "Нон-фікшн", а в категорії "Серійні видання" жюрі не змогли встояти перед серією ілюстрацій Сюзанни Дін для книг Вірджинії Вулф.

Перемогу у "Перевиданнях класики" забрав Джеймі Кінан, а кращою обкладинкою для дитячих книжок виявилася робота Домініки Клементс для роману Джона Бойна "Хлопчик у смугастій піжамі". Категорія "Жіночі романи" не встояла перед ніжністю рожевої квітки на обкладинці Кріс Поттер, а категорію "Проза" червоними олівцями підкорила Сюзанна Дін. Найкращою в категорії "Детективи / Триллери" обрали обкладинку дизайнера Blacksheep до книги Лізи Хілтон "Маестра". А серед обкладинок у номінації "Масова література" перемогла робота Джека Сміта для "Дівчат у вогні" Робіна Вассермана. Усіх фіналістів можна знайти на сайті ABCD.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-