Пам'яті Максима Паперника

Пам'яті Максима Паперника

Укрінформ
Знаний український режисер, продюсер та кліпмейкер помер на 48-му році життя

Увечері 19 лютого не стало відомого українського режисера та кліпмейкера Максима Паперника. Останнім часом він боровся з онкологією. У квітні режисеру мало б виповнитися 48 років.

Макс Паперник народився в Києві. У дитинстві мріяв бути актором. Проте, так склалося, що він закінчив кінофакультет Київського інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого. Згодом ще й факультет театральної режисури того ж вишу. 

Одним із перших відомих відеокліпів режисера стала робота на пісню Ірини Білик «А я пливу у човні» 1997 року.

Відтоді за своє творче життя Паперник створив чимало відеоробіт для популярних українських виконавців, зокрема, для Наталії Могилевської, Олександра Пономарьова, Софії Ротару та інших.

Окрім того, Максим Паперник знімав як телевізійні, так і ігрові фільми. Серед відомих його робіт - новорічні фільми-мюзикли «Снігова королева», «За двома зайцями», «Дванадцять стільців»; телевізійні фільми «Дивне різдво», «Не підганяй кохання», «Не народжуйся красивим».

У соцмережах прихильники режисера, його колеги та друзі висловлюють співчуття рідним Максима. Укрінформ зібрав деякі з них.

Ірина Білик, співачка

«Мы играли в одном детском театре... Мы снимали нашу жизнь и радовались этому... Мы мечтали быть известными... Как жаль, что ушел Макс... Я так называла друга детства... Ушел Талант, который всегда называл меня Принцессой...»

Наталя Могилевська, співачка

«В нашей жизни есть два главных дня, когда нам нужна поддержка и любовь близких. День рождения и день смерти. Макс, сегодня твой второй главный день, и тебе нужны силы и вера. Я верю в тебя! Иди на Свет! Дорогие и любимые мои друзья, остановитесь на минуту и пожелайте Максу того же».

Руслан Квінта, композитор, продюсер

«Ушёл от нас Максим Паперник. Светлая память. Твои работы будут в наших сердцах, как и эта...»

Юрко Юрченко, співак

«Ця новина просто шокувала... Максим Паперник. Пощастило і мені попрацювати з мегаталановитою, прекрасною, тихою, інтелігентною Людиною. «До наступної весни» став моїм першим відеокліпом після вимушеної паузи, знятим Максом на «кіно»... Прощавай, Друже... До наступної весни...»

Ольга Сумська, актриса

«Максе, дорогий друже, тільки в серпні бачились на зйомках, тоді не встигли поспілкуватись, ти поспішав... Але стільки сказав приємних слів, згадав, як ми знімали «За двома зайцями», «Дивне різдво», «Велику різницю», чудові комікси і новорічні вогники... Як не вистачатиме твоєї енергії, натхненного слова, майстерності, фантазії... Дякуємо за все... Завжди в нашому серці!».

Надія Мейхер-Грановська, співачка

«Максим, спокойствия душе твоей!!! Спасибо за прекрасные видеоработы, которые ты снимал для «Виа Гра». Отдыхай и Возвращайся!!!».

Джамала, співачка

«Последний раз когда мы общались с Максимом, он уговаривал меня сыграть бабочку-гусеницу из «Алисы в стране чудес», я долго не соглашалась, говорила, это не мое, в итоге согласилась (он умел убеждать), я смотрела этот мюзикл на новый год и очень смеялась. Он всегда удивлял. :( Очень жаль. Спасибо за всё. Соболезнования всем родным и близьким.. :( ».

Камалія, співачка

«Умер Максим Паперник. Эта новость, буквально полчаса назад, подкосила меня. Я просто не могу прийти в себя. Слезы катятся ручьем. Известный украинский кинорежиссер, продюсер и клипмейкер, с которым мы работали над моей песней «Ангел Снов», скончался от онкологического заболевания в возрасте 48 лет. Бог забирает лучших... Наша семья выражает искренние соболезнования семье Великого человека. Земля тебе пухом! Почтим репостом талантливого человека ! R.I.P».

Світлана Тарабарова, співачка

«Дорогой Максим Паперник... добрый, талантливый и улыбчивый, я запомнила Вас именно таким.. Спасибо за каждое слово, за веру... Вы навсегда в моем сердце, вы навсегда в сердцах каждого из нас.. Ваша «Алиса в стране чудес»...»

Олександр Кривошапко, співак

«Максим Паперник. Я работал с тобой не единожды. Плотнее всего я смог пообщаться с тобой и узнать очень много важнейших профессиональных тонкостей на съёмочной площадке твоего мюзикла «Алиса в стране чудес» 2 года назад, где Ты доверил мне очень яркую и важную роль Шляпника. Очень тонкий, внимательный и мудрый человек, Искусства Человек. Новость о Твоем уходе очень ранила меня, как и всех моих коллег. Спасибо Тебе и за Алису, и за «За двумя зайцами» и за «Большую разницу»... спасибо за десятки прекрасных клипов, за шансы, которые мне дал, за множество новых друзей . Спи с Миром, Режиссер... R.I.Р».

Катерина Бужинська, співачка

«17 років тому Максим Паперник став режисером мого першого відеокліпу на пісню «Лід». Макс любив цю пісню і хотів передати у відео усі емоції і почуття, що і зробив - це був фурор, хоча він здорово мене помучив, зйомки проходили у морозильній камері при мінус 20 (на той час не було комп'ютерних спецефектів).

Талановитий, неординарний, інтелігентний, він завжди був цікавою особистістю... На жаль, така несправедлива доля.... На 47 році життя він пішов... Тихо... Навіть про хворобу ніхто не знав... Дуже шкода... Царство Небесне... Щирі співчуття родині... Важко у це повірити».

Артем Огнищак, фотограф

«Ушел наш друг... ПОТРЯСАЮЩИЙ ДОРОГОЙ человек... человек который был учителем... который верил в нас... я не могу просто в это поверить.... мне так больно... Макс ты всегда был для меня примером... и прошлый год и та неделя в Венеции была наверно самой потрясающей в моей профессиональной жизни - СПАСИБО ТЕБЕ ЗА ВСЕ!!!»

Влада Литовченко

«Сьогодні, на 47 році життя, помер відомий кінорежисер, продюсер й кліпмейкер Максим Паперник.

Жахливо... Боляче... Несправедливо...

Завжди буду пам'ятати роботу з Максом у кліпах, фільмах, рекламних роликах.

Він був справжнім, гідним, цікавим, інтелігентним, великим професіоналом своєі справи.

Спочивай з миром, мій друг. Хай Отець Небесний дбає про тебе... А я сумуватиму за тобою... Завжди...»

Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-