Померла акторка і письменниця Керрі Фішер

Померла акторка і письменниця Керрі Фішер

Укрінформ
Американська акторка й письменниця Кері Фішер, яка прославилася завдяки ролі принцеси Леї в "Зоряних війнах", померла після тяжкого серцевого нападу.

Про це повідомило у вівторок видання Vox

"Керрі Фішер, найвідоміша за виконанням ролі Леї у фільмах "Зоряні війни", але також видатна письменниця й виконавиця характерних ролей, померла після того, як зазнала важкого серцевого нападу під час польоту з Лондона до Лос-Анджелеса 23 грудня. Їй було 60 років", - пише видання.

Дочка Керрі Фішер, Біллі Лорд, підтвердила її смерть в офіційній заяві у вівторок. "У дуже глибокій печалі Біллі Лорд підтверджує, що її улюблена мати Керрі Фішер померла о 8:55 ранку", - зазначається в оприлюдненому повідомленні.

Фішер прожила життя, наповнене радістю, ритмом і гумором.

Після дебюту в сатиричному кіно у фільмі Хела Ешбі 1975 року "Шампунь" вона прославилася однією з ролей у першому епізоді "Зоряних війн" у тріо разом з Марком Геміллом і Гаррісоном Фордом в 1977 році. Вона знялася також у епізодах "Імперія завдає ударів у відповідь" та "Повернення Джедая" у 1980 і 1983 роках.

Водночас Керрі Фішер продовжила зніматися в кіно та виступати на телебаченні. Зокрема, широко відома її роль у стрічці "Коли Гаррі зустрів Саллі" 1989 року.

З її останніх робіт відомо виконання нею ролі в епізоді "Зоряні війни: Пробудження сили".

Як письменниця Керрі Фішер опублікувала багато робіт у 1980-х і 90-х роках, особливо коли вона писала про себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-