Європейська кіноакадемія назвала своїх лауреатів

Європейська кіноакадемія назвала своїх лауреатів

Укрінформ
Фільм "Тоні Ердман" німецького режисера Марен Аде удостоєний премії Європейської кіноакадемії одразу в п'яти номінаціях. За видатні заслуги в кінематографі нагороджені Пірс Броснан і посмертно - Анджей Вайда.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На урочистій церемонії нагородження, що пройшла у Вроцлаві ввечері в суботу, 10 грудня, сама трагікомедія була визнана кращим європейським фільмом року, а її режисер і автор сценарію Марен Аде (Maren Ade) - кращим сценаристом і режисером. За ролі в "Тоні Ердмані" отримали нагороди німецька актриса Сандра Хюллер (Sandra Hüller) та її австрійський колега Петер Симонишек (відповідно за кращу жіночу і кращу чоловічу роль).

Премія Європейської кіноакадемії за кращий документальний фільм дісталася стрічці італійського режисера Джанфранко Розі "Море у вогні" ("Fuocoammare"), присвяченій проблемам нелегальної міграції.

Німецько-датська військова драма "Моя земля" (оригінальна назва "Під піском", "Unter dem Sand") про долю полонених військ нацистської Німеччини після закінчення Другої світової війни перемогла у категоріях "грим" і "костюм".

За видатні заслуги в кінематографі Європейська академія нагородила ірландського актора Пірса Броснана, відомо, серед іншого, виконанням ролі Джеймса Бонда. Посмертно удостоєний премії також знаменитий польський режисер Анджей Вайда, який помер на початку жовтня на 91-му році життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-